Official 22 Set 1

纠错
  • Q1
  • Q2
  • Q3
  • Q4
  • Q5
置顶

Complain about a biased article

纠错
  • Q1
  • Q2
  • Q3
  • Q4
  • Q5
Why does the student go to the man's office?
  • A. To get some advice on an article that she is writing

  • B. To find out about getting a job on the student newspaper

  • C. To protest the university's decision about a statue

  • D. To complain about an article in the student newspaper

显示答案 正确答案: D

我的笔记 编辑笔记

/
  • 原文
  • 译文
  • 查看听力原文

    关闭显示原文

    NARRATOR:Listen to a conversation between a student and the faculty adviser for the university newspaper.

    FEMALE STUDENT:Hi... I'm sorry to bother you, but...

    MALE ADVISOR:Yes?

    FEMALE STUDENT:This is about the newspaper...

    MALE ADVISOR:Oh, OK. Well, I'm only the adviser-uh, the newspaper office is off campus, on Pine Street.Uh, what was it?Did you want to work for the paper?We're always looking for writers.

    FEMALE STUDENT:Well, my problem was with the writing, actually.With an article that was published in yesterday's newspaper.

    MALE ADVISOR:Oh? Uh, which one?

    FEMALE STUDENT:The one about the student government and its president, Sally Smith.

    MALE ADVISOR:Is this something to do with what the editor wrote about the statue?Uh, the statue at the main entrance of the university?

    FEMALE STUDENT:Well, that's part of it.But, you know, the editor used this situation to say some really unfair things... a-about the student government and the president, Sally Smith, in particular.I think the paper should publish a retraction- or at the very least an apology to Sally.

    MALE ADVISOR:OK, um... if I remember correctly, what you're referring to wasn't a news story, but an editorial, right?It was on the opinion page?It was signed by one of the editors and was clearly labeled as commentary...

    FEMALE STUDENT:Well, yes, but the thing about the statue- Sally made the simple comment that it was in really bad condition and should be replaced, and, well, the tone in the editorial was demeaning.It accused her of not respecting the past.And it had some personal stuff that seemed unnecessary.

    MALE ADVISOR:Uh, wait a minute... uh, remind me.

    FEMALE STUDENT:Well, you know, it implied that Sally doesn't know much about the university's history, and it called her a "big-city politician," because she's from Boston- it's just mean-spirited, isn't it?

    MALE ADVISOR:Haven't you heard the saying "All publicity is good publicity"?

    FEMALE STUDENT:Well...

    MALE ADVISOR:I'd say the article is bringing attention to the student government organization, which is pretty invisible.Uh, you rarely hear about what student government is doing.

    FEMALE STUDENT:But, this article...

    MALE ADVISOR:And the piece, well, it had a bit of an exaggerated tone.It was satirical, or at least it was meant to be.It wasn't only poking fun at Sally but the whole idea that our school is sort of rural, and, you know, not cosmopolitan.

    FEMALE STUDENT:Well, none of us thought it was very funny.

    MALE ADVISOR:Well, sometimes it's best just to roll with it.It's just a cliche.Everybody knows it's not true.

    FEMALE STUDENT:But I thought we could expect better than that here.

    MALE ADVISOR:Well, I'm certainly in favor of getting a variety of viewpoints.So why don't you go talk to the editor-Jennifer Hamilton- and tell her you want equal time.You or Sally can write a response.

    FEMALE STUDENT:Really? She'd let us do that?... didn't she write it?

    MALE ADVISOR:I'll let Jennifer know you're coming; she feels the same way I do- she's a journalism major.She'd be happy to publish another point of view.

  • 旁白:听下面一段学生和大学校刊指导教师的对话

    学生:嗨,不好意思打扰您…

    指导教师:怎么了?

    学生:是关于校刊的事情。

    指导教师:哦,好的。但是我仅仅是一名指导教师,校刊办公室在校外的松树街。呃,什么事情呢?你是想为这里工作吗?我们一直在期待有更多的作者来加入我们。

    学生:其实我的问题是关于一篇文章的,就是昨天报刊上发表的一篇文章。

    指导教师:是吗?哪一篇?

    学生:就是关于学生会及学生会主席萨利. 史密斯的那篇。

    指导教师:是不是因为编辑写的关于雕塑的事情呢?呃,就是大学正门的那个雕塑?

    学生:一部分是吧。但是你知道,编辑用这件事来说一些对学生会,尤其是对学生会主席萨利史密斯不公平的事情。我觉得校刊应该发表一篇文章来撤回之前的言论,或者至少是向萨利道歉。

    指导教师:呃,如果我没有记错的话,你指的文章并不是一篇新闻故事,而是一篇社论,对吧。恩,是在意见篇中?我们的一位编辑写的,而且明显的标注了这是评论性的文章。

    学生:是的。但是关于雕塑的事情,萨利仅仅提到这个雕塑已经很破旧,需要更换一个新的,而社论就对此进行贬低。说她不尊重过去。还提及一些不相关的私人事情。

    指导教师:等会,提示我一下。

    学生:你知道,就是暗示说萨利不懂得学校的历史,而且还称她为大城市的政客,因为她是来自波士顿的,很犀利,不是吗?

    指导教师:不是有一句谚语说“所有的宣传都是好宣传”吗?

    学生:额

    指导教师:我得说这篇文章引起了对学生会的重视,这是很显而易见的。呃,你很少听说学生会在做些什么。

    学生:但是这篇文章…

    指导教师:而且这个评论,是的,的确有些夸张的语气。文章很讽刺,或者至少是想要表现出讽刺的意思。这并不只是在调侃萨利,而是说我们学校比较偏僻,不是什么世界性的大都市。

    学生:我们可没觉得搞笑。

    指导教师:呃,有时候还是顺其自然的好。其实都是些陈词滥调了。大家都知道这不是真的啊。

    学生:但是我们本以为在这可以接到更好的答复。

    指导教师:呵呵,我当然是喜欢有各种各样的见解了。不如你去找编辑珍妮弗海明顿去谈谈,告诉她你们想公平对待。你或者萨利可以写一篇回应的文章。

    学生:真的,她能乐意吗?不是她写的文章吗?

    指导教师:我会告诉珍妮弗你要去找她的,她和我的想法一样,她是新闻专业的学生一定很乐意去发表另外一种观点的。

  • 官方解析
  • 网友贡献解析
  • 本题对应音频:
    1 感谢 不懂
    音频1
    解析

    题型分析:主旨题

    原文定位

    S: Hi... I'm sorry to bother you, but...
    P: Yes?
    S: This is about the newspaper...
    P: Oh, OK. Well, I'm only the adviser-uh, the newspaper office is off campus, on Pine Street. Uh, what was it? Did you want to work for the paper? We're always looking for writers
    S: Well, my problem was with the writing, actually. With an article that was published in yesterday's newspaper.
    P: Oh? Uh, which one?
    S: The one about the student government and its president, Sally Smith.
    P: Is this something to do with what the editor wrote about the statue? Uh, the statue at the main entrance of the university?
    S: Well, that's part of it. But, you know, the editor used this situation to say some really unfair things... a-about the student government and the president, Sally Smith, in particular. I think the paper should publish a retraction- or at the very least an apology to Sally.

    选项分析

    章前面一开始学生就说到我来的原因是about newspaper writing, 然后提到unfair things 以及 demeaning tone

    D选项即为文章核心名词writing 的同义替换,是对全文主旨最准确的概括
    标签

题目讨论

如果对题目有疑问,欢迎来提出你的问题,热心的小伙伴会帮你解答。

如何吃透这篇文章?

Complain about a biased article

0人精听过

预计练习时间:12min20s

马上精听本文

最新提问