Official 34 Set 1

纠错
  • Q1
  • Q2
  • Q3
  • Q4
  • Q5
置顶

Library's Annual Book Sale Policies

纠错
  • Q1
  • Q2
  • Q3
  • Q4
  • Q5
What is the conversation mainly about?
  • A. The library's policies for its annual book sale

  • B. The man's search for material for his research project

  • C. How the library attempts to preserve old books

  • D. How students can access library books in storage

显示答案 正确答案: A

我的笔记 编辑笔记

/
  • 原文
  • 译文
  • 查看听力原文

    关闭显示原文

    NARRATOR:Listen to a conversation between a student and an employee in the university library.

    FEMALE LIBRARY EMPLOYEE:Ready to check out?

    MALE STUDENT:Just about...Before I do though, this book-on early navigation...I've been using this book quite a bit for a research project, and I'd like to own it actually.And... well, it's an old book, and there were two copies on the shelf just now, so... I was wondering if I could buy one.I was talking to this guy the other day, and he said the library sold books on occasion... is that right?

    FEMALE LIBRARY EMPLOYEE:He's probably talking about our annual book sale. We have one every spring.

    MALE STUDENT:OK ... How do you decide which books to sell? Are they duplicates?

    FEMALE LIBRARY EMPLOYEE:A lot are duplicates. If we have more than one copy of a title and it hasn't been checked out in a few years...­ in that case it might end up at the sale.

    MALE STUDENT:I've actually tried to find this book online, but no luck so far... ­I was really hoping to buy it.

    FEMALE LIBRARY EMPLOYEE:Well ...[upspeak] that particular book... well, it probably won't be up for sale this year.Most of the books in the sale come from off-site storage.

    MALE STUDENT:Off-site storage?

    FEMALE LIBRARY EMPLOYEE:That's where we keep books that haven't been used for several years.They're still in the catalog, which means they can be checked out if you fill out a form...it takes maybe a day or two to retrieve one of them.

    MALE STUDENT:I see.

    FEMALE LIBRARY EMPLOYEE:And then, before we decide to include a book in the sale, we review its circulation history again. Which can take a while...we've got a lot of books in storage!

    MALE STUDENT:So it's basically the unpopular books that get put up for sale, then...

    FEMALE LIBRARY EMPLOYEE:Well, that...­ plus the main thing is to make sure students have access to the information in the books.A lot of them are available in electronic format these days … even the really old ones … you know, they’ve been preserved that way.

    MALE STUDENT:So most of the books for sale are older books?

    FEMALE LIBRARY EMPLOYEE:Well, we get book donations, too, and lots of those are new.Again, a librarian reviews them and decides whether to catalog them or put them up for sale.

    MALE STUDENT:Is this sale open to the public?

    FEMALE LIBRARY EMPLOYEE:On the second day...­ it's a two-day sale. The first day is for students, faculty and staff, though, which is great.We usually need about 20 volunteers for the sale, and, well, if you volunteer, you get first shot at everything in advance...

    MALE STUDENT:[sounds interested in becoming a volunteer] Really? What do volunteers have to do?

    FEMALE LIBRARY EMPLOYEE:You help sort the books and set up the tables.But,keep in mind, those positions fill up quickly...Now, about this particular book... It wouldn't hurt to send a formal request to the collection department.They might be able to let you know if it'd be up for sale.

    MALE STUDENT:I'll do that. Thanks.

  • 旁白:听一段学生和大学图书馆职员的对话。

    工作人员:准备好借书了吗?

    学生:马上就好。在我借出之前,这本关于早期导航的书……我用这本书用了挺长时间,为了做一个调研项目。我想拥有它。而且……这本书挺旧了,而且现在书架上有两本,所以我想知道我能买下这本吗?我前几天问过一个人,他说图书馆偶尔才卖书。是这样吗?

    工作人员:他说的应该是我们的年度卖书活动。我们每年春天都会办一次。

    学生:好吧。你们怎么决定卖哪些书呢?是印刷本吗?

    工作人员:很多都是印刷副本。如果我们同一本书有超过一本库存,而且好几年都没人借了,很可能它也会被卖掉。

    学生:事实上我之前试过在网上找这本书,但是还没找到...我很想买下它。

    工作人员:这一本书……很可能今年的卖书活动里不会有。卖的书里很多都存在异地。

    学生:存在异地?

    工作人员:我们把好几年都没用过的书存在那儿。这些书还在目录里,也就是说,只要你填个表,也还是能借这些书的...可能要一两天时间才能把书取回来这儿。

    学生:我懂了。

    工作人员:在我们决定要卖这本书之前,我们会回看它的流通历史记录,这也要花些时间,我们库存里有很多书。

    学生:所以基本上就是冷门的书会被放出销售?

    工作人员:还有主要的一点是要确保学生都能获取书中的信息。很多书现在都有电子版了,哪怕是那些非常古老的书。你知道的,它们一直都是这样保存的。

    学生:那就是说大部分卖的书都是比较旧的书。

    工作人员:我们也会收到捐书,其中大部分都是新书。同样地,图书管理员也会检查一遍,决定要把这些书归入目录还是卖掉。

    学生:这个卖书活动是面向公众的吗?

    工作人员:第二天是。这个销售活动有两天。第一天是面对学生和教职工的,这是主要的。我们的销售活动通常需要20个志愿者。如果你成为志愿者,你就能提前看到所有的书了。

    学生:真的?志愿者都要做什么?

    工作人员:你们要帮忙把书分类,布置好桌子。但要记住,名额很快就会满了。关于这一本书,你不如发一封正式请求给收藏部门。他们也许会让你知道这本书是否会被出售。

    学生:我会的。谢谢。

  • 官方解析
  • 网友贡献解析
  • 本题对应音频:
    0 感谢 不懂
    音频1
    解析

    题型分类:主旨题

    原文定位:

    E: Ready to check out?

    S: Just about …. Before I do though, this book—on early navigation …. I’ve been using this book quite a bit for a research project, and I’d like to own it actually. And … well, it’s an old book, and there were two copies on the shelf just now, so…I was wondering if I could buy one. was talking to this guy the other day, and he said the library sold books on occasion... is that right?

    E: He's probably talking about our annual book sale. We have one every spring.

    选项分析:

    学生说我想问能不能买图书馆的书。后面两人就图书馆的书售卖政策展开讨论。对应A选项。

    其他项无关


    标签

题目讨论

如果对题目有疑问,欢迎来提出你的问题,热心的小伙伴会帮你解答。

如何吃透这篇文章?

Library's Annual Book Sale Policies

0人精听过

预计练习时间:11min48s

马上精听本文

最新提问