Official 41 Set 4

纠错
  • Q1
  • Q2
  • Q3
  • Q4
  • Q5
置顶

Academic Financial Aid

纠错
  • Q1
  • Q2
  • Q3
  • Q4
  • Q5
What are the speakers mainly discussing?
  • A. The procedures for applying for different types of scholarships

  • B. Where the man must go to submit his financial-aid application

  • C. How students can get help paying their tuition

  • D. Various organizations that offer work-study programs

显示答案 正确答案: C

我的笔记 编辑笔记

/
  • 原文
  • 译文
  • 查看听力原文

    关闭显示原文

    NARRATOR:Listen to a conversation between a student and a financial-aid official.

    FEMALE OFFICIAL:Hi, can I help you?

    MALE STUDENT:Yes. Um, I'd like to get help with the, uh, you know, payment for my classes-ah some sort of financial aid.The-the problem is, I don't know much about it, so I don't really know where to begin...I saw this poster about work-study programs...can you tell me something about that?

    FEMALE OFFICIAL:Well, I-I think you're talking about the government-sponsored work-study program.It works like this.You work on campus and get paid an hourly wage, just like a regular job.However, instead of getting a paycheck, the money goes directly to your bill for your courses.But, almost all work-study jobs pay minimum wage,which is usually pretty low.The truth is...you might do better getting a job off campus, since you can do whatever you want with the money, like paying your rent or-or buying textbooks.

    MALE STUDENT:Thanks! That's very useful. So how do I find out what's out there?

    FEMALE OFFICIAL:Let me show you our catalog of various programs, as well as scholarships offered here.That's your best bet, really, if you can find a good scholarship, because you don't have to pay the money back-you might qualify if your grades are good enough, or if you have the right background...

    MALE STUDENT:Yeah, that sounds like something I should try for.

    FEMALE OFFICIAL:Now, this is my desk copy of the catalog, but I can give you your own copy, if you want.Oh yeah, be sure to visit the university library, too. There's a whole section on financial aid, including application forms.

    MALE STUDENT:Why isn't all the information listed in the catalog? It'd be so much easier.

    FEMALE OFFICIAL:Oh, if we did that, the catalog would be too heavy to pick up!Civic clubs, foundations-organizations from all over the country offer scholarships or other financial assistance to college students.And all kinds of companies have programs to help their employees' children go to college.If either of your parents works for a large corporation, have them check to see if their companies do that.

    MALE STUDENT:OK, good idea.Hey, my dad works for a big accounting firm, and he's a member of a professional accounting organization-do you think they'd offer financial aid?

    FEMALE OFFICIAL:Yes, that's fairly common.Especially if you were planning to go into accounting ... what are you studying? What do you plan to do after you graduate?

    MALE STUDENT:I wanna become a dentist. I'm enrolled in the pre-med program for dentistry.

    FEMALE OFFICIAL:OK, so I'd suggest looking in the library for information on organizations that have to do with dentistry.Any number of them might offer scholarships to students planning to join their profession.

    MALE STUDENT:[Excited; he’d rather get free money than work] I'll definitely investigate that one.

    FEMALE OFFICIAL:Great, but be sure to talk to one of our librarians too.They get the same questions over and over, so they can save you a great deal of time.

  • 旁白:听一段学生与资助中心职员的对话。

    职员:你好,需要帮忙吗?

    学生:是的,我想在支付学费方面得到一些帮助,某种助学金。问题是我对此不太了解,所以不知道该从哪儿开始...我看到了这个关于工作-学习项目的海报,您能给我介绍一下吗?

    职员:我想你说的是政府赞助的工作-学习项目。它是这么运作的。你要在学校里工作,然后像寻常的工作一样得到一份时薪。但是,工资不是直接给你的,而是直接打到你的课程费里去。但是几乎所有的工作-学习项目里的工作支付的都是最低的工资,通常相当少。事实是,你最好在学校外面找一份工作,这样你就能随意处置你的工资了,比如付房租或买课本。

    学生:谢谢!这个信息太有用了。那我怎么才能知道外面有什么工作呢?

    职员:我给你看看我们各种项目的目录以及这里提供的奖学金。说真的,那才是你最好的选择,如果你能获得一份不错的奖学金的话,因为你不需要偿还这笔钱...如果你的成绩够好或者有符合的背景的话...

    学生:对啊,听起来像是我应该试试的事情。

    职员:呐,这是我办公桌上的目录,不过如果你想要的话,我可以给你一份副本。哦,对了,一定要去一趟大学图书馆。那里有一整片区域都是关于助学金的,包括申请表。

    学生:为什么不把所有的信息都列在目录里呢?那样会简单很多啊。

    职员:如果我们那么做的话,目录就会重的拿不起来了。全国各地的市俱乐部、基金会和机构都给大学生提供奖学金或其他经济援助。还有各种公司也有帮助他们员工的孩子上大学的项目。只要你父母中有一个在一家大公司工作,你都可以让他们检查看看他们的公司有没有这种项目。

    学生:好的,好主意。对了,我爸爸在一家大会计公司工作,而且他还是一个专业会计组织的成员,你觉得他们那儿会提供助学金吗?

    职员:嗯,那是很常见的。尤其是如果你打算从事会计行业的话。你学的什么?你毕业之后打算干什么?

    学生:我想成为一名牙医,我要去一个牙医的医学预科项目学习。

    职员:好的,那我会建议你去图书馆找找和牙医有关的组织的信息。他们中可能有好几个会给打算加入他们行业的学生提供奖学金。

    学生:我绝对会好好研究一下那一项的。

    职员:那太好了!不过请一定要去跟我们的图书馆管理员聊一聊。他们一遍又一遍接到同样的问题,所以他们能帮你节省很多时间。

  • 官方解析
  • 网友贡献解析
  • 本题对应音频:
    2 感谢 不懂
    音频1
    解析

    题型分类:主旨题

    音频定位:Yes. Um, I’d like to get help with the, uh, you know, payment for my classes—ah some sort of financial aid.

    选项分析:学生说是来看有没有什么助学金能支付学费的,选C。

    标签

题目讨论

如果对题目有疑问,欢迎来提出你的问题,热心的小伙伴会帮你解答。

如何吃透这篇文章?

Academic Financial Aid

0人精听过

预计练习时间:12min17s

马上精听本文

最新提问