机经真题 11 Set 5

纠错
  • Q1
  • Q2
  • Q3
  • Q4
  • Q5
  • Q6
置顶

Listen to part of a lecture in an anthropology class.

纠错
  • Q1
  • Q2
  • Q3
  • Q4
  • Q5
  • Q6
What is the lecture mainly about?
  • A. An attempt to discover why a new food was adopted throughout Mesoamerica

  • B. A discovery about ancient methods of processing cacao beans

  • C. Evidence about the ancient trade of cacao beans from Mesoamerica

  • D. Evidence that chocolate was not invented in Mesoamerica

显示答案 正确答案: C

我的笔记 编辑笔记

/
  • 原文
  • 译文
  • 查看听力原文

    关闭显示原文

    Listen to part of a lecture in an anthropology class.

    P: Chocolate is arguably the world's favorite confection, and producing chocolate isn't simple. It involves many steps, which vary depending on the end product. I won't get into too many details, but the process always begins with a cacao bean. Cacao beans grow on trees found only in tropical regions. First, you harvest, clean and roast the beans. Next, the beans are ground into a paste, which is then refined, mixed with milk and sugar, perhaps, and further processed into chocolate.

    Given the sophistication of chocolate making, you might assume that chocolate was invented relatively recently, but it actually dates back at least 3000 years to Mesoamerica. Mesoamerica refers to a region that spanned, present day Central America and southern Mexico. It also refers to several ancient civilizations that occupied that region, including the Maya. We believe that it was the Maya who first developed chocolate from cacao beans, and their approach to processing cacao was similar to modern processing as far as appearance, taste and use, though, nowadays we generally prefer sweetened chocolate. In Mesoamerica, the Maya made a bitter chocolate beverage, a drink consumed primarily during rituals and ceremonies. It was special, not something that people drank every day.

    We know that chocolate spread northward from Mesoamerica. Until recently, we thought that Maya chocolate reached what is now the United States about 1000 years ago, but a recent discovery suggests that chocolate actually arrived earlier, some 1200 years ago. This discovery was made at an archeological site in the state of Utah, a site that researchers have designated as site 13. What the researchers found at Site 13 was a group of distinctive red and orange bowls decorated with thick triangles and zigzagging lines. The colors and designs do not match other bowls typically found in the area, which are black and white. However, the researchers noticed that these red and orange bowls do resemble the bowls used by the Maya to prepare and consume chocolate. They tested the bowls, and sure enough, the bowls contain two chemical compounds that are found in cacao beans.

    Another important food that spread northward from Mesoamerica is corn. Remember corn, or maize, as it's also known, was a staple food in Mesoamerica, and a whole culture was built around it. Corn reached site 13 long before chocolate did, and quickly caught on. And there's lots of evidence indicating the importance of corn to the people at Site 13, such as farm tools and pottery decorated with harvest motifs. But aside from the red and orange bowls, we haven't found any other evidence of chocolate consumption. And that's not too surprising, as the climate of site 13 was fine for growing corn, but not for growing cacao trees. So the chocolate eaten at Site 13 was either brought there, already processed from Mesoamerica, or was made on site from cacao beans that were brought from Mesoamerica. Either way, it's obvious that there was much more trade between these two regions than we previously thought.

    It's interesting to note that around the time the chocolate arrived at Site 13, the use of chocolate in Mesoamerica was changing. Instead of using chocolate exclusively for ceremonial drinks, the Maya had started mixing it with corn. This mixture of corn and chocolate was ground into a paste, a paste that was consumed for nourishment. The tools and bowls that the Maya used to make this food were found in public spaces, not just in ritual spaces. There's even evidence that this paste was used by people traveling long distances in preparation for a journey. The paste would be rolled into a dry ball. This ball could be easily carried and transformed with hot water into a nutritious drink, which may be how Maya traders fed themselves on the long trip north.

  • 听一堂人类学课程的部分内容。

    教授:巧克力可以说是世界上最受欢迎的糖果,而且制作巧克力并不简单。它涉及许多步骤,这些步骤会根据最终产品而有所不同。我不会讲太多细节,但这个过程总是从可可豆开始。可可豆生长在只在热带地区才能找到的树上。首先,你要收获、清洗并烘烤这些豆子。接下来,把豆子研磨成糊状,然后进行精炼,也许还会加入牛奶和糖进行混合,再进一步加工成巧克力。

    鉴于巧克力制作的复杂程度,你可能会认为巧克力是相对较近才被发明出来的,但实际上它至少可以追溯到3000年前的中美洲地区(Mesoamerica)。中美洲地区指的是横跨现今中美洲和墨西哥南部的一片区域。它也指曾占据该地区的几个古代文明,其中包括玛雅文明。我们认为是玛雅人首先从可可豆中制作出了巧克力,而且就外观、味道和用途而言,他们加工可可豆的方法与现代的加工方法是相似的,不过,如今我们一般更喜欢加糖的巧克力。在中美洲地区,玛雅人制作出了一种苦涩的巧克力饮品,这种饮品主要在仪式和典礼期间饮用。它很特别,不是人们每天都会喝的东西。

    我们知道巧克力是从中美洲地区向北传播的。直到最近,我们还认为玛雅的巧克力大约在1000年前才到达现在的美国,但最近的一项发现表明,巧克力实际上更早到达,大约是在1200年前。这项发现是在犹他州的一个考古遗址上做出的,研究人员将这个遗址标记为13号遗址。研究人员在13号遗址发现了一组独特的红色和橙色的碗,这些碗装饰着粗三角形和之字形线条。这些颜色和图案与该地区通常发现的其他黑白碗不相符。然而,研究人员注意到,这些红色和橙色的碗确实与玛雅人用来准备和饮用巧克力的碗相似。他们对这些碗进行了检测,果然,这些碗里含有在可可豆中发现的两种化合物。

    另一种从中美洲地区向北传播的重要食物是玉米。记住,玉米,也被称为“maize”,是中美洲地区的主食,而且围绕它形成了一整套文化。玉米在巧克力到达13号遗址很久之前就已经到达了,并且很快流行起来。有很多证据表明玉米对13号遗址的人们的重要性,比如农具和装饰有丰收图案的陶器。但是除了那些红色和橙色的碗之外,我们没有发现任何其他食用巧克力的证据。这并不太令人惊讶,因为13号遗址的气候适合种植玉米,但不适合种植可可树。所以在13号遗址食用的巧克力要么是从中美洲地区已经加工好后带到那里的,要么是用从中美洲地区带来的可可豆在当地制作的。不管怎样,很明显这两个地区之间的贸易比我们之前认为的要多得多。

    有趣的是,值得注意的是,大约在巧克力到达13号遗址的时候,中美洲地区对巧克力的使用方式正在发生变化。玛雅人不再仅仅将巧克力用于仪式饮品,而是开始将它与玉米混合。这种玉米和巧克力的混合物被研磨成糊状,这种糊状物是作为营养食品来食用的。玛雅人用来制作这种食物的工具和碗不仅在仪式场所被发现,也在公共空间被发现。甚至有证据表明,长途旅行的人会在旅途中准备这种糊状物。这种糊状物会被揉成一个干球。这个球可以很容易地携带,并且用热水就能将其变成一种营养饮品,这也许就是玛雅商人在向北的长途旅行中养活自己的方式。

  • 官方解析
  • 网友贡献解析
  • 本题对应音频:
    0 感谢 不懂
    音频1
    解析

    【答案】C
    【题型】主旨题
    【原文定位】
    Chocolate originated in Mesoamerica. We've known that for a long time. But now we have evidence that chocolate was being traded much earlier than we thought. At a site in Utah called Site 13, archaeologists found red and orange bowls. The researchers noticed that these red and orange bowls do resemble the bowls used by the Maya to prepare and consume chocolate. They tested the bowls, and sure enough, the bowls contain two chemical compounds that are found in cacao beans. And we know that the Maya were the first to develop a taste for chocolate. Also, in Mesoamerica, there were changes in how chocolate was used. Instead of using chocolate exclusively for ceremonial drinks, the Maya had started mixing it with corn...
    【选项分析】
    A:文章重点并非探讨新食物在中美洲被采用的原因,偏离主旨,排除。
    B:古代加工可可豆的方法不是文章主要论述内容,排除。
    C:通过在犹他州遗址的发现以及中美洲巧克力使用方式的变化等内容,说明古代中美洲可可豆(巧克力)的贸易情况,符合主旨,正确。
    D:文中明确提到巧克力起源于中美洲,该项错误,排除。

    标签

题目讨论

如果对题目有疑问,欢迎来提出你的问题,热心的小伙伴会帮你解答。

如何吃透这篇文章?

Listen to part of a lecture in an anthropology class.

0人精听过

预计练习时间:15min55s

马上精听本文

最新提问