Official 50 Set 4

纠错
  • Q1
  • Q2
  • Q3
  • Q4
  • Q5
置顶

Disturbance from Library Maintenance

纠错
  • Q1
  • Q2
  • Q3
  • Q4
  • Q5
What problem is the student having?
  • A. His dormitory is in need of repairs.

  • B. He does not have summer housing.

  • C. He is bothered by construction on campus.

  • D. He is not able to use the university library.

显示答案 正确答案: C

我的笔记 编辑笔记

/
  • 原文
  • 译文
  • 查看听力原文

    关闭显示原文

    NARRATOR:Listen to a conversation between a student and the head of building maintenance.

    FEMALE HEAD OF MAINTENANCE:Can I help you?

    MALE STUDENT:Yeah, I, uh—I'm taking summer classes right now, and they've put me in Roberts dormitory, over by the library...

    FEMALE HEAD OF MAINTENANCE:OK...?

    MALE STUDENT:And I guess they're, uh... painting the library, or doing something to the outside of the building...

    FEMALE HEAD OF MAINTENANCE:Ah, yes, they are—they're replacing the bricks on the outside walls.

    MALE STUDENT:Well, whatever it is, it's, like, really disturbing for those of us with windows facing the library—they're working on the wall right opposite us. I mean, dust is everywhere, coming in the windows...and the noise... 'Cause we're like, what, ten feet away, and, uh—well, it's just not a pretty picture.

    FEMALE HEAD OF MAINTENANCE:Right, well that's why we waited until now to start work on it. I mean, most students have already left campus for summer vacation...MALE STUDENT:Yeah, but Roberts Hall is being used by all the summer students.FEMALE HEAD OF MAINTENANCE:[surprised] Really? Housing didn't notify us of that.

    MALE STUDENT:Yeah, it's pretty full! I mean I can't sleep at night 'cause of the smell, and the dust, and... you know, I'd love to just, like, close the windows, but you know, being summer and all...

    FEMALE HEAD OF MAINTENANCE:[finishing the sentence] Yes, I know, there's no air-conditioning in that building...

    MALE STUDENT:Right. So, I mean—we've got five more weeks of classes left, and we were really wondering how much longer they're going to be working on that particular wall... … ’Cause maybe, if it's going to be a while, do you think they could maybe work on a different side of the building for now? One that's not facing people's dorm rooms?

    And wait till the students are gone to come back and finish this side?I mean, that way the dust and noise won't be coming directly into our windows, while we're here.

    FEMALE HEAD OF MAINTENANCE:[agreeing with student, annoyed at the situation] You know, I wish it weren't being done this way. It doesn't make sense.But this particular decision was made by a special committee, and their plan was finalized several months ago.Uh, they just didn't realize there'd be students in Roberts Hall now.MALE STUDENT:Yeah.

    FEMALE HEAD OF MAINTENANCE:Plus, uh...well, the equipment is all set up, y'know, the scaffolding is up on that side of the building—well, it just wouldn't be practical to have the construction workers move everything to another side, and leave a whole side of the library all torn up like that.

    MALE STUDENT:[grudgingly] I guess not...[sigh] Isn't there another dorm open? Anywhere?

    FEMALE HEAD OF MAINTENANCE:[negative, then realizing]Not that I know—oh, wait! I overheard someone saying today that Manchester Hall isn't being used by the City Summer Camp after all.Y'know, most years they house their participants in that dorm all summer.

    MALE STUDENT:[excited] Well, there's an idea...

    FEMALE HEAD OF MAINTENANCE:Now it's a smaller dorm, and it's a little out of the way, but, uh...I-I bet they could move the affected students from Roberts Hall.

    MALE STUDENT:Well, I think a lot of people would definitely appreciate that.

    FEMALE HEAD OF MAINTENANCE:OK, well... well let me call the housing people, and then I'll get back to you.Leave me your name and number, OK? I'll let you know what I find out.

    MALE STUDENT:Great! Thanks.

  • 旁白:请听一段学生和建筑维护主管之间的对话。

    主管:我有什么可以帮助你的吗?

    学生:有的,我,嗯……我现在在修读暑假课程,他们把我安排住在了罗伯特宿舍,挨着图书馆。

    主管:恩?

    学生:我猜他们在给图书馆刷漆或者在对建筑外表做什么工程?

    主管:啊……是的。他们在换外墙的砖。

    学生:好吧,不论是什么,这……这真的很烦人,对于我们这些宿舍窗户对着图书馆的人来说,他们就在我们宿舍对面的墙上施工,我的意思是,到处都是尘土,飘进窗子来,还有,噪音,因为我们就只隔(施工现场)十英尺远,还有……唉,总之不是什么好事。

    主管:好的,嗯,这就是为什么我们等到现在才动工,我的意思是,大多数的学生已经离校去过暑假了。学生:是的,但是罗伯特宿舍是给所有读暑期课程的学生住的。主管:真的吗?宿管部门并没有通知我们这件事情。

    学生:是的。几乎住满了。我的意思是,我晚上都无法入睡,因为难闻的气味和尘土…….还有,你知道,我也想关上窗户睡觉,但是,现在是夏天啊。。。

    主管:是的,我明白。那栋宿舍楼里没有空调。

    学生:所以我的意思是,我们还有五个星期的课要上,我们真的想知道他们还要在这面墙上施工多久。因为也许,还要施工一段时间的话,你觉得他们可不可以现在先去另一面墙施工?去一面和我们宿舍窗户不对着的墙施工?

    等着学生都走掉然后再回来修这一面?我的意思是,那样的话在我们住在这里的时候尘土和噪音就不会直接进入我们的窗户。

    主管:你知道,我也不希望事情这个样子,这真的不可理喻。但这个施工决定是由一个特殊的委员会定夺的,而且施工计划在几个月前就定下来了。他们不知道罗伯特宿舍还会有人在住。学生:好吧。

    主管:另外,嗯,设备已经搭建起来了,你知道,脚手架在楼旁边都已经搭好了……哦,让建筑工人把这些设备移到另一面墙,留下图书馆现在这整一面都挖开了,并不实际。

    学生:我想可能也是。就没有其他能用的宿舍楼了吗?

    主管:据我所知没有,等等!我无意中听到有人在说,曼彻斯特宿舍其实没有被城市夏令营使用。你知道,多年以来他们整个夏天都住在那个宿舍里。

    学生:嗯,这倒是个主意。

    主管:这栋宿舍有点小,而且路途有点远,但是……嗯...我打赌他们可以把受影响的学生从罗伯特宿舍迁到那里去……

    学生:哇哦,我觉得肯定有很多人认同这个办法。

    主管:好的,嗯,让我给宿管部门打个电话,我会回复你的。留下你的名字和电话,好吗?等我得到答复了我会告诉你的。

    学生:太好了,感谢。

  • 官方解析
  • 网友贡献解析
  • 本题对应音频:
    0 感谢 不懂
    音频1
    解析
    题型分类: 细节题
    题干分析: 题目问学生的问题
    原文定位:
    MALE STUDENT
    And I guess they’re, uh…painting the library, or doing something to the outside of the building…
    FEMALE HEAD OF MAINTENANCE
    Ah, yes, they are—they’re replacing the bricks on the outside walls.
    MALE STUDENT
    Well, whatever it is, it’s, like, really disturbing for those of us with windows facing the library—they’re working on the wall right opposite us. I mean, dust is everywhere, coming in the windows...and the noise… ’Cause we’re like, what, ten feet away, and, uh—well, it’s just not a pretty picture.
    选项分析:本题的出处是:学生向老师提出,因为图书馆正对宿舍窗户的那面墙壁在施工,导致他们饱受粉尘和噪音的困扰。后面的对话也都是围绕这个问题来进行的。选项C符合。

    选项A说他的宿舍需要修缮;

    选项B说他没有暑期住宿;

    选项D说他不能用图书馆,都不合适。


    标签

题目讨论

如果对题目有疑问,欢迎来提出你的问题,热心的小伙伴会帮你解答。

如何吃透这篇文章?

Disturbance from Library Maintenance

0人精听过

预计练习时间:12min14s

马上精听本文

最新提问