机经真题 16 Set 5

纠错
  • Q1
  • Q2
  • Q3
  • Q4
  • Q5
  • Q6
置顶

Listen to part of a lecture in an environmental science class.

纠错
  • Q1
  • Q2
  • Q3
  • Q4
  • Q5
  • Q6
What is the lecture mainly about?
  • A. Improvements in farming methods in Europe

  • B. Early customs and laws of land use in Europe

  • C. The advantages of landholding over landowning in Europe

  • D. Weaknesses of John Locke's philosophical theories

显示答案 正确答案: B

我的笔记 编辑笔记

/
  • 原文
  • 译文
  • 查看听力原文

    关闭显示原文

    Listen to part of a lecture in an environmental science class.

    P: Today we'll start focusing on environmental policies related to land use. For instance, if you're a farmer and you own your own land, can you do anything you please with it? Or can someone come and say, well, you can't use this pesticide because it harms the environment? Who has the rights to decide how land is used?Well, to lay some groundwork, let's look at the history of land use in Europe. We'll need to go back to the 6th century. So about 1500 years ago, much of Europe was occupied by people who held their land freely. So they're referred to as landholders. They had no obligation to anybody. They focused on simply using a piece of land by clearing it, building a house and barns on it, and dividing it into fields for their animals to graze on and for the crops they wanted to grow. They might move several times to new landholdings and abandon the old.S: But why would they leave their land like that?P: Well, sometimes they allowed the land to get overgrazed, or their harvests would start to decline because the land got worn out. Many reasons.S: So they could basically destroy the land they used?P: Yep, that's what landholding meant. It simply meant that while an individual was using the land, they could do whatever they wanted with it. And that sometimes resulted in careless management of the land. But of course, the basic reason that all of this was possible was that there was plenty of unoccupied land. So when a landholder was done with one plot of land, it was easy to just move to another plot and start all over again. And as long as there was plenty of land for everyone, people didn't concern themselves with exact boundaries either.However, this changed with time. The population increased, and unoccupied land started to become scarce. And in a very natural response to this lack of occupiable land, landholders began enclosing their land, like with fences, to be sure they had exclusive use of it. The fences kept other people's animals out and provided a sign of the landholder's presence and authority. This fencing in, or enclosure, as it was called, was a step from landholding to landowning.S: It'd be interesting to find out how landholders handled it when two people wanted to hold the same land at the same time. I mean, what if they both wanted to fence in the same space?P: Well, I'd guess they had some way of resolving the problem. I'm certain though, that when it comes to some pieces of land, it can be quite tricky determining ownership. And that's exactly why the concept of landowning in the legal sense was so important when it came along.What better way to resolve issues of who owns what than to create laws about it? This concept of land ownership became an official legal distinction in England after about 1660. Basically, the concept followed the old custom. If you use the land, then it was yours. But it was also based on a philosophical argument formulated by the philosopher John Locke. Locke's argument carries a lot of weight, even today.So let's take a look at it. It had basically two premises. The first was the same as the old custom: the land should be considered as belonging to the person that farms it, but the second premise was different. It was a justification of the very concept of land ownership. It said that the right to own land was a kind of reward for improving it.How so? See, Locke believed that land as such has basically no value without human labor applied to it. And that meant farming. He believed that whoever makes farm products is creating something of superior value. So ownership derives from creating value, from putting the land to good uses, so to speak. And because by Locke's definition, farmers are doing just that simply by farming, then they deserve to be the owners and do as they please.P: OK, this second premise is controversial. Can you imagine why? S: Well, what if the farmer destroys the land by overusing it, like we said before? How does that create value? P: Exactly. So this is an issue we need to explore.

  • 听一节环境科学课上的部分内容

    教授:今天我们将开始关注与土地使用相关的环境政策。例如,如果你是一个农民,并且拥有自己的土地,你能随心所欲地对这块土地做任何事情吗?或者会不会有人过来说,嗯,你不能使用这种农药,因为它会危害环境?谁有权利决定土地该如何使用呢?嗯,为了奠定一些基础,我们来看看欧洲土地使用的历史。我们得回到公元 6 世纪。大约 1500 年前,欧洲的大部分地区被那些自由拥有土地的人占据着。所以他们被称为土地持有人。他们对任何人都没有义务。他们只专注于简单地使用一块土地,比如清理土地,在上面建造房屋和谷仓,把土地划分成田地,供他们的牲畜放牧以及种植他们想种的庄稼。他们可能会多次搬到新的土地上,然后放弃旧的土地。学生:但是他们为什么要那样离开他们的土地呢?教授:嗯,有时候他们会让土地过度放牧,或者因为土地变得贫瘠,他们的收成开始下降。原因有很多。学生:所以他们基本上可以毁掉他们使用的土地?教授:是的,这就是土地持有意味着的情况。这仅仅意味着当一个人在使用土地时,他们可以对土地做任何他们想做的事情。这有时会导致对土地的粗心管理。但当然,这一切之所以可能的基本原因是当时有大量无人占用的土地。所以当一个土地持有人用完一块土地后,很容易就搬到另一块土地上重新开始。而且只要对每个人来说都有足够的土地,人们也不会去在意土地的确切边界。然而,随着时间的推移,这种情况发生了变化。人口增加了,无人占用的土地开始变得稀缺。作为对可占用土地短缺的一种很自然的反应,土地持有人开始用围栏等方式圈围他们的土地,以确保他们能独家使用这些土地。围栏把其他人的牲畜挡在外面,并且显示出土地持有人的存在和权威。这种圈围土地的行为,也就是所谓的 “圈地”,是从土地持有向土地拥有迈出的一步。学生:弄清楚当两个人同时想要持有同一块土地时,土地持有人是如何处理这种情况的会很有趣。我的意思是,如果他们都想圈围同一片土地该怎么办呢?教授:嗯,我猜他们有一些解决问题的方法。不过我可以肯定的是,当涉及到某些土地时,确定土地所有权可能会相当棘手。而这正是为什么从法律意义上讲的土地所有权概念出现时是如此重要的原因。还有什么比制定相关法律更好的解决谁拥有什么的问题的方法呢?大约在 1660 年之后,土地所有权的概念在英国成为了一种官方的法律界定。基本上,这个概念遵循了古老的习俗。如果你使用这块土地,那么它就是你的。但它也基于哲学家约翰・洛克提出的一个哲学论点。即使在今天,洛克的论点也很有影响力。所以我们来看看这个论点。它基本上有两个前提。第一个前提和古老的习俗是一样的:土地应该被认为属于耕种它的人,但第二个前提是不同的。它是对土地所有权这个概念的一种正当性解释。它说拥有土地的权利是对改良土地的一种奖励。为什么这么说呢?看,洛克认为如果没有人类的劳动投入,土地本身基本上没有什么价值。而这就意味着耕种。他认为任何生产农产品的人都是在创造具有更高价值的东西。所以,所有权源自于创造价值,可以说源自于对土地的良好利用。而且因为按照洛克的定义,农民们仅仅通过耕种就做到了这一点,所以他们理应成为土地的所有者并且随心所欲地使用土地。教授:好的,这第二个前提是有争议的。你们能想象为什么吗? 学生:嗯,如果农民像我们之前说的那样过度使用土地从而破坏了土地怎么办呢?那怎么能创造价值呢? 教授:完全正确。所以这是一个我们需要探讨的问题。

  • 官方解析
  • 网友贡献解析
  • 本题对应音频:
    0 感谢 不懂
    音频1
    解析

    【答案】B

    【题型】内容主旨题

    【对应原文】

    Today we'll start focusing on environmental policies related to land use. Well, to lay some groundwork, let's look at the history of land use in Europe. We'll need to go back to the 6th century. This concept of land ownership became an official legal distinction in England after about 1660.

    【选项分析】

    A. 讲座重点不是欧洲农业方法的改进,虽然提到了农民耕种土地,但主要围绕土地使用的历史、习俗和法律等,该项不符合主旨,排除。

    B. 讲座开篇引出土地使用相关政策,接着讲述了欧洲从 6 世纪早期土地持有者的习俗,到后来土地稀缺时圈地行为的出现,以及 1660 年左右土地所有权成为正式法律区分等内容,涵盖了早期土地使用的习俗和法律,符合讲座主要内容,正确。

    C. 讲座只是阐述了从土地持有到土地拥有的转变,没有比较土地持有和土地拥有的优势,该项不符合原文,排除。

    D. 约翰・洛克的哲学理论只是讲座中关于土地所有权概念的一部分内容,不能概括整个讲座主旨,讲座重点并非其理论的弱点,排除。

    标签

题目讨论

如果对题目有疑问,欢迎来提出你的问题,热心的小伙伴会帮你解答。

如何吃透这篇文章?

Listen to part of a lecture in an environmental science class.

0人精听过

预计练习时间:16min10s

马上精听本文

最新提问