纠错
置顶

Formation of the Solar System

纠错

Directions: An introductory sentence for a brief summary of the passage is provided below. Complete the summary by selecting the THREE answer choices that express the most important ideas in the passage. Some sentences do not belong in the summary because they express ideas that are not presented in the passage or are minor ideas in the passage. This question is worth 2 points.

Drag your answer choices to the spaces where they belong. To remove an answer choice, click on it.To review the passage, click VIEW TEXT.

Certain characteristics of the solar system led scientists to believe that it formed from a huge rotating cloud of gas and dust.

显示答案
正确答案: C D E
  • A.
    Scientists in the eighteenth century were the first to discover that all of the planets orbit the Sun in the same direction in nearly the same plane.
  • B.
    Nuclear reactions in the interior of the Sun forced some material out toward the edges of the solar nebula.
  • C.
    Observations of disks surrounding other stars may help scientists understand more about our own solar system.
  • D.
    Matter moved into the center of the solar nebula, forming a dense mass that grew hotter and hotter and eventually became the Sun.
  • E.
    The planets orbiting the Sun formed as the spinning cloud of gas and dust sped up and flattened out.
  • F.
    Recently discovered proplyds have confirmed that the formation of planets from the solar nebula occurred much earlier than scientists of the eighteenth century believed.

我的笔记 编辑笔记

  • 原文
  • 译文
  • Where did the solar system come from? This question has tantalized astronomers for centuries. While we do not yet have a wholly complete answer, a consensus has arisen about the most likely series of events that led to the present-day system of the Sun and planets.



    A key piece of evidence about the origin of the solar system is that all the planets orbit the Sun in the same direction and in nearly the same plane. As long ago as the eighteenth century, German philosopher Immanuel Kant and French scientist Pierre-Simon de Laplace independently suggested that this state of affairs could not be a coincidence. They proposed that our entire solar system-the Sun as well as all of the planets, satellites, asteroids, and comets—formed from a vast, rotating cloud of gas and dust called the solar nebula. ln the modern version of their theory, the solar nebula is thought to have had a mass somewhat greater than that of our present-day Sun.



    Each part of the nebula exerted a gravitational attraction on the other parts, and these mutual gravitational pulls tended to make the nebula contract. As it contracted, the greatest concentration of matter occurred at the center of the nebula, forming a relatively dense region called the protosun, which eventually developed into the Sun. The planets formed from the much lesser amount of material in the outer regions of the solar nebula. Indeed, the mass of all the planets together is only 0.1 percent of the mass of the Sun.



    When you drop a ball, the gravitational attraction of Earth makes the ball travel faster and faster as it falls; in the same way, material falling inward toward the protosun would have gained speed. As this fast-moving material ran into the protosun, the energy of the collision was converted into thermal energy, causing the temperature deep inside the solar nebula to climb. While the protosun's surface temperature stayed roughly constant, the temperature inside the protosun increased even more by means of further contraction. Eventually, after perhaps 100 million years had passed since the solar nebula first began to contract, the central temperature of the protosun reached a few million degrees, and nuclear reactions began in its interior. When this happened, the contraction stopped and a true star(the Sun) was born. Nuclear reactions in the interior of the present-day Sun are the source of all the energy that the Sun radiates into space.



    lf the solar nebula had not been rotating at all, everything would have fallen directly into the protosun, leaving nothing behind to form the planets. Instead, the solar nebula must have had an overall slight rotation, which caused its evolution to follow a different path. As the slowly rotating nebula collapsed inward, it would naturally have tended to rotate faster. Figure skaters use this same phenomenon; when a spinning figure skater pulls her arms and legs inward, close to her body, the rate at which she spins automatically increases. As the solar nebula began to rotate more rapidly, it also tended to flatten out, just as a spinning ball of dough flattens out when it is spun rapidly by a pizza chef. The eventual result was a structure with a rotating flattened disk surrounding a newly formed Sun. The planets formed later from this disk, which explains why their orbits all lie in essentially the same plane and why they all orbit the Sun in the same direction.



    Naturally, there were no humans to observe these processes taking place during the formation of our solar system. But astronomers have seen disks of material surrounding other stars that formed only recently. These are called protoplanetary disks, or proplyds, because it is thought that planets can eventually form from these disks around other stars. By studying these proplyds, astronomers are able to examine what our solar nebula may have been like some 5 billion years ago.


  • 暂无译文

  • 官方解析
  • 网友贡献解析
  • 标签
    0 感谢 不懂
    解析

    【题型】总结题

    【解析】A选项,十八世纪的科学家是首次发现所有的行星都以几乎相同的平面绕着太阳运转的人。属于原文未提及信息,排除。

    B选项,太阳内部的核反应迫使一些物质向太阳星云的边缘延伸。与原文第三段首句“星云的每个部分都对其他部分施加了引力,这些相互的引力往往会使星云收缩。”和第四段首句“当你掉落一个球时,地球的引力使球在落下时行得越来越快;同样,向内朝向原太阳落下的物质也会加快速度。”相悖,排除。

    C选项,对环绕其他恒星的圆盘的观测可以帮助科学家更好地了解我们自己的太阳系。对应第六段信息,正确。

    D选项,物质进入太阳星云的中心,形成一个越来越热的致密质量,最终成为太阳。对应第三段信息,正确。

    E选项,围绕太阳运行的行星形成时,旋转的气体和尘埃云加速并变平。对应第五段信息,正确。

    F选项,最近发现的原行星盘(proplyds)证实了从太阳星云中形成的行星的时间比十八世纪的科学家认为的要早得多。属于原文未提及信息,排除。

题目讨论

如果对题目有疑问,欢迎来提出你的问题,热心的小伙伴会帮你解答。

最新提问