Official 32 Set 1

纠错
  • Q1
  • Q2
  • Q3
  • Q4
  • Q5
置顶

The Bookstore's Buyback Policies

纠错
  • Q1
  • Q2
  • Q3
  • Q4
  • Q5
What is the conversation mainly about?
  • A. Reasons that the man wants to sell his textbook

  • B. How to find out which books are on the buyback list

  • C. The bookstore's policies for buying back textbooks from students

  • D. The student's deadline for selling old textbooks

显示答案 正确答案: C

我的笔记 编辑笔记

/
  • 原文
  • 译文
  • 查看听力原文

    关闭显示原文

    NARRATOR:Listen to a conversation between a student and a bookstore employee.

    FEMALE BOOKSTORE EMPLOYEE:Hi, can I help you?

    MALE STUDENT:Yeah, [inquiring upspeak] Mm, I need to sell back a textbook … are you the person I speak to about that?

    FEMALE BOOKSTORE EMPLOYEE:[apologetic] I am, but we can't buy textbooks back just yet because the bookstore's buyback period isn't until next Thursday.

    MALE STUDENT:I thought it started this week.

    FEMALE BOOKSTORE EMPLOYEE:It's only in the last week of the semester, after classes are over.

    MALE STUDENT:Oh, well, can you tell me if this book will be on the buyback list?

    FEMALE BOOKSTORE EMPLOYEE:I can look,but we're still putting the list together.Professors have to tell us what books they'll definitely need again next semester, and the deadline for them to let us know isn't for a couple of days.So the list I have here is not really complete. Um … what class was the book for?

    MALE STUDENT:Intro to Economics, with, uh, Professor Murphy.

    FEMALE BOOKSTORE EMPLOYEE:Professor Murphy?OK. I checked earlier and I know she hasn't gotten back to us on that class yet, so we don't know if she'll use the same book next time.Usually if an updated edition of a textbook is available, professors will go for that one.

    MALE STUDENT:Um, so if this book doesn't end up on the buyback list, what can I do? I spent over a hundred dollars for it, and I want to get something back.

    FEMALE BOOKSTORE EMPLOYEE:Well, if a professor didn't assign it for a class here, we could buy it back for a wholesaler who would distribute it for sale at another university bookstore.

    MALE STUDENT:[following] OK.

    FEMALE BOOKSTORE EMPLOYEE:Anyway, if Professor Murphy does put it on the list, it's important that you come in as early as possible next Thursday … there's only a limited number of books we would buy back.Once we get the number of books we'd need for next semester, we would stop buying them.

    MALE STUDENT:OK. So, how much money will I get for the book?

    FEMALE BOOKSTORE EMPLOYEE:Well, if it's on the buyback list, we'll pay 50 percent of what the new price was.But that also depends on what condition the book is in,so it needs to be cleaned up as much as possible.

    MALE STUDENT:[whaddya mean?] Cleaned up?

    FEMALE BOOKSTORE EMPLOYEE:Because used books show wear and tear-you know, water stains, scruffy covers,yellow highlighting … You really need to make sure there're no pencil marks on the book. The price you can get for a text depends on the shape it's in.

    MALE STUDENT:[whining] You mean I have to erase all the pencil marks?

    FEMALE BOOKSTORE EMPLOYEE:If you want the best price for it.

    MALE STUDENT:And what if you decide the book's too beat up and don't buy it back?

    FEMALE BOOKSTORE EMPLOYEE:[sympathetic] That does happen.Hmm …Well,one more thing you can try is to place an ad in the student newspaper to see if you can sell it directly to another student.

  • 旁白:听一段学生和书店店员的对话。

    工作人员:你好,需要帮忙吗?

    学生:是的。我要卖回一本教科书。我应该找你说吗?

    工作人员:是的。但是我们现在还不能买教科书,因为书店的回购日期是从下周四开始。

    学生:我以为是这周开始。

    工作人员:只在课程结束后,学期的最后一周。

    学生:你能告诉我这本书是否在回购的名单里吗?

    工作人员:我可以看看,但是我们仍在组建这份名单。教授们必须告诉我们他们在下个学期肯定会用哪些书,而他们告知我们的截至日期可不只是几天。所以我这里的名单还没有真正完成。这本书是哪个课程的?

    学生:墨菲教授的经济学介绍。

    工作人员:墨菲教授。好的,我早先查了一下,她还没有就这个课程给我们答复。所以我们不知道她是否下次还用一样的书。通常如果更新版本的教科书可用,教授们会用那一本。

    学生:那么如果这本书最后没在回购名单上,我该怎么办?我为它花了一百多美元,我想要收回一些钱。

    工作人员:如果一个教授没有在这里指定它为课程教科书,我们会回购这些书给批发商,他会把书分配到其他的大学书店销售。

    学生:好的。

    工作人员:总之,如果墨菲教授把它算在名单内,那么重要的是你要在下周四尽早来这里。我们回购的书数量有限。一旦我们收到下学期所需的书的数量,我们就不会再买了。

    学生:好的,那么我能从这本书上得到多少钱?

    工作人员:如果它在回购名单上,我们将按照新的价格支付50%。但是也要取决于书的成色,所以要尽可能地清理干净。

    学生:清理干净?

    工作人员:因为二手书有磨损,你知道,像水渍、破旧的封面、黄色标出的记号...你必须确保书上没有铅笔记号。你能从书中得到的价格取决于它的外观。

    学生:你是说我必须擦掉所有的铅笔记号吗?

    工作人员:如果你想要高价的话......

    学生:如果你认为这书太旧了不想回购怎么办?

    工作人员:确实发生过这种事。还有一件事你可以做的是试着在学生报纸上发广告,看看是否可以直接卖给其他学生。

  • 官方解析
  • 网友贡献解析
  • 本题对应音频:
    1 感谢 不懂
    音频1
    解析

    题型分类:主旨题

    原文定位:

    Employee:Hi, can I help you?

    Student: Yeah, Mm, I need to sell back a textbook … are you the person I speak to about that?

    Employee: I am, but we can’t buy textbooks back just yet because the bookstore’s buyback period isn’t until next Thursday.

    Student:I thought it started this week.

    Employee: It’s only in the last week of the semester, after classes are over.

    Student:Oh, well, can you tell me if this book will be on the buyback list?

    选项分析:

    学生要卖旧书,想要知道自己要卖的这本书在不在采购单上。

    C项意为,书店的购书政策,符合原文主要内容,为正确答案

    其他选项都是细节,非mainly about,不选



    标签

题目讨论

如果对题目有疑问,欢迎来提出你的问题,热心的小伙伴会帮你解答。

如何吃透这篇文章?

The Bookstore's Buyback Policies

0人精听过

预计练习时间:11min47s

马上精听本文

最新提问