机经真题 19 Set 4

纠错
  • Q1
  • Q2
  • Q3
  • Q4
  • Q5
置顶

/

纠错
  • Q1
  • Q2
  • Q3
  • Q4
  • Q5
What are the speakers mainly discussing?
  • A. The student government's budget.

  • B. A recent meeting with first-year students.

  • C. An idea for a service for new students.

  • D. A plan to update the student activities Website.

显示答案 正确答案: C

我的笔记 编辑笔记

/
  • 原文
  • 译文
  • 查看听力原文

    关闭显示原文

    Student: Thank you for seeing me. As I said on the phone, I'm on the Student Government Committee for new initiatives. Dean: Right. And you have a proposal for a new campus program, something for first-year students? I believe.Student: Yes. We’d like to start a freshman resource center--a place where first-year students could go to find out about everything from clubs and on-campus jobs to how to choose a major. Dean: But isn't all that information already available? Student: Yes. Problem is advising informations in one place, information about clubs and social activities somewhere else. It's hard to know where to find the information you're looking for.Dean: So...this would be like a one-stop information center. Um, tell me, Sandra, was this a problem for you when you started here? Uh, getting this information? Student: A bit. I came from a small high school in a small town, the university, the city. There's just so much going on here. And my friends, other first-year students were in the same boat. Luckily, I had a really great adviser in my dorm. She became my mentor, helped me figure things out, you know. And that's the kind of experience we'd like everyone to have.Dean: Well, is this type of program been implemented at other universities? Do you know if it's been successful? Student: We did some research and found several programs similar to the one we'd like to see here. A couple of us actually visited some of the centers. We talked to students who use them, to students who work in them and to administrators, everyone said the centers really improved the university experience for first-year students.Dean: Well, it's an admirable idea, but you know, there's never enough money to fund every admirable idea. Have you thought about just setting up a website with links to the information? Student: That's definitely part of our plan. But we think it's important for students to be able to sit down and talk with someone. We wouldn't need much an office in the Student Activities building, some money to cover printing costs. We'd staff the center with volunteers.Dean: Well, it sounds as though you put a lot of thought into this. And now, even though the idea is coming from the Student Government Organization, you'll still need to submit a formal proposal to an office for consideration. In addition to explaining the service, who it’s for, its purpose, how it will operate, you'll need to submit a budget for the year. You'll find detailed instructions and the necessary forms on the Student Activities website. And by the way, all budget requests for next year are due at the end of the month, so you'll have to get busy.

  • 学生:感谢您能见我。正如我在电话里提到的,我是学生自治会新项目委员会的成员。 院长:对。你有一个新的校园计划提案,是关于大一新生的吧?我记得是这样。学生:是的。我们想建立一个新生资源中心--让大一新生可以在这里了解社团、校内工作,以及如何选择专业等各类信息。 院长:但这些信息不是都已经有了吗? 学生:是的。问题是学术指导信息在一个地方,社团和社交活动信息又在另一个地方。很难知道该去哪里找需要的信息。院长:所以...这就像个一站式信息中心。嗯,珊德拉,你刚入学时也遇到过这种问题吗,比如获取信息时? 学生:有一点吧。我来自小镇的一所小型高中,大学和城市规模都大很多。这里的活动太丰富了。我的朋友们,其他大一新生也都处境相同。幸运的是,我的宿舍顾问非常棒,她成为了我的导师,帮助我理清头绪。我们希望能让每个人都有这样的体验。院长:其他大学有实施过类似计划吗?你知道效果如何吗? 学生:我们做过调研,发现有几所大学的类似项目值得借鉴。我们几个人还实地考察了部分中心,访问了使用者、工作人员和管理者,所有人都说这些中心确实提升了大一新生的大学体验。院长:这个想法很有意义。但你也知道,资金总是不够支持所有的好点子。你们有没有考虑过建个聚合信息的网站? 学生:这正是我们计划的一部分。但我们认为学生能坐下来与人交流很重要。我们不需要太多资源--只需要学生活动楼里的一间办公室和少量印刷费。我们会当志愿者负责中心的运营。院长:看来你们考虑得很周全。虽然提案来自学生自治会,但你们仍需向办公室提交正式提案。除了解释服务内容、对象、目的和运作方式,还需要提交年度预算表。具体说明和表格在学生活动官网上都能找到。顺便提醒一下,所有明年预算申请都需在本月底前提交,你们得抓紧时间了。

  • 官方解析
  • 网友贡献解析
  • 本题对应音频:
    0 感谢 不懂
    音频1
    解析
    【答案】 C
    【题型】内容主旨题
    【原文定位】
    Student: Yes. We’d like to start a freshman resource center--a place where first-year students could go to find out about everything from clubs and on-campus jobs to how to choose a major. ...
    Student: That's definitely part of our plan. But we think it's important for students to be able to sit down and talk with someone. We wouldn't need much an office in the Student Activities building, some money to cover printing costs. We'd staff the center with volunteers. 
    【选项分析】
    A:预算问题仅是提案提交的后续步骤,非核心讨论内容,排除
    B:原为没有提及与大一学生的会议,排除
    C:学生反复强调建立一个面向大一新生的资源中心,讨论内容始终围绕这一新服务的提案展开,正确
    D:网站只是提案的补充部分,不是主要计划,也不是核心讨论的内容,排除
    标签

题目讨论

如果对题目有疑问,欢迎来提出你的问题,热心的小伙伴会帮你解答。

如何吃透这篇文章?

/

0人精听过

预计练习时间:12min

马上精听本文

最新提问