【题型】细节题(根据What was the main finding判断)
【思路分析】问教授提到的第一个研究的主要发现是什么;考查具体细节信息,定位到对应位置后,根据原文信息进行选择,不脑补,一一核对选项内容,对应好同义替换即可
And yet, as you already know, from your reading, the brain isn't suited to processing very many demands at once. If you'll recall, we read about an experiment that tested people's abilities to complete up to three mental tasks simultaneously. The study showed that there was brain activity in both frontal lobes. When a person was focused on only one task, when a person took on a second task, the frontal lobes divided their responsibilities. Each lobe could process one task. But when a third task was added, one of the original tasks disappeared from the brain. So that indicates that the brain can really only focus on two activities at a time at most.
【选项分析】
A ×: 开头提到的研究只关注同时能做几件事,没有关注做的任务类型,排除
B ✔️: 原文有直接对应的句子(So that indicates that the brain can really only focus on two activities at a time at most.)
C ×: 大脑按顺序关注任务的意思就是一次只能关注一件事,与原文说的同时可以关注两件事不符合,排除
D ×: 原文说了(there was brain activity in both frontal lobes)& (Each lobe could process one task)说明不是only one frontal lobe at a time,排除
【题目难度】中