【题型】细节题(根据What...conclude about判断)
【思路分析】问关于blues(蓝蝴蝶)的研究结果,Pierce得出了什么结论;考查具体细节信息,定位到对应位置后,根据原文信息进行选择,不脑补,一一核对选项内容,对应好同义替换即可
And they concluded from their analysis that not only were Nabokov’s classifications right, but that American blues could be traced back to a single common Asian ancestor.
(male student) Wow! Was Nabokov right about the timing of the migrations?
(female professor) He was! And how did they show this? Well, temperatures have fallen in the Bering Strait region over the last 11 million years, right? So, they looked at exactly when the temperatures fell and by how much during this period of time, then they studied the temperature tolerances and distribution of existing blues. This allowed them to estimate the temperature tolerances of blues ancestors. And they concluded that as the temperatures in the area surrounding the Bering Strait dropped, each new colonizing species had been more tolerant to the cold, allowing them to make the trip across the Bering Strait.
【选项分析】
A ✔️: 原文有直接对应的句子(And they concluded from their analysis that not only were Nabokov’s classifications right, but that American blues could be traced back to a single common Asian ancestor.)
B ×: 原文肯定了Nabokov的分类,说是正确的,B与原文相反,排除
C ×: 原文说了起源于亚洲,C说起源于南美,描述错误,排除
D ×: 原文说了(each new colonizing species had been more tolerant to the cold, allowing them to make the trip across the Bering Strait.),D与原文相反,排除
【题目难度】中