【题型】细节题(根据What is the major difference判断)
【思路分析】问第一波迁徙飞过the Bering Strait(白令海峡)的蓝蝴蝶与第二波的主要区别是什么;考查具体细节信息,定位到对应位置后,根据原文信息进行选择,不脑补,一一核对选项内容,对应好同义替换即可
(female professor) The first wave took place about 11 million years ago. After reaching Alaska, this first group of blues slowly dispersed in North America and southwards down into South America, evolving into the South American species we find there today. They subsequently died out completely in North America.
After that, between 9 and 1 million years ago, 4 other distinct colonies originating in Asia, occurred in succession again, at very specific times. Each colonization produced a new and distinct group of blues, each evolving from the ancestors that made the trip. And each of these distinct groups remained in the northern regions after crossing the Bering Strait, evolving into the species we find throughout much of North America today.
---------------------------------------------------------------------
(male student) Oh, and the first group that thrived in warmer climates dispersed southward as temperatures dropped.
(female professor) Right. Whereas the subsequent groups could tolerate the northern climates. So, they evolved into the species we find in the northern areas of the Americas today.
【选项分析】
A ×: 原文没有提及the first blues有较深的蓝色阴影,排除
B ✔️: 原文有直接对应的句子(the first group that thrived in warmer climates)
C ×: 原文说的是第一批(slowly dispersed in North America and southwards down into South America, evolving into the South American species)说明主要在South America settle(定居)了;后面几批迁徙的蝴蝶才是remained in the northern regions,C的描述与原文相反,排除
D ×: 原文没有提及the first blues有更大的翅膀,排除
【题目难度】中