【题型】细节题(根据What...conclude about判断)
【思路分析】问谈话的人对于masking technique得出了什么结论;考查具体细节信息,定位到对应位置后,根据原文信息进行选择,不脑补,一一核对选项内容,对应好同义替换即可
【原文定位】(03:25--04:26)
(male professor) He also used a third technique called masking. Masking is when you paint a rubber-based material onto the paper temporarily to preserve lighter colors. The masking material repels wet paint. So, to paint bioluminescent fish, Compton would start by masking off areas that had been painted light colors. The light colors had been allowed to dry, and then they were masked off with the rubber material. Then once the masking material was dry, Compton would apply a dark color on top of the painting. The dark color would become the dark of the deep ocean. When the dark layer dried and he scratched the rubber off, the bright layer below was revealed. The part represented an animals’ bioluminescence.
(male student) So, actually, masking is a little bit like what we've been doing already.
(male professor) I like that comparison. You've been working on preserving light parts of the background of your paintings. So, in a way, yes.
【选项分析】
A ×: 原文说masking技巧能呈现出animals’ bioluminescence(生物发光),而前文说了大自然有会发光的鱼的,所以A与原文不符,排除
B ×: 原文没有提及masking与普通水彩结合比与gouache结合更有效果,无中生有,排除
C ×: 原文没有提及masking花的时间更少,持续时间更短,无中生有,排除
D ✔️: 原文有直接对应的句子,学生问是不是(masking is a little bit like what we've been doing already.)教授说(So, in a way, yes.),对应D
【题目难度】中