【题型】推断题(根据What...imply判断)
【思路分析】根据教授所暗示的,Hank Compton的画作哪方面是最让人印象深刻的;推断题本质就是细节题,根据原文讲述的内容选择即可,不要脑补,注意对应同义替换就好
【原文定位】(01:39--02:20)
There's a variety of different ways you can work with light colors and gouache. Take the work of Hank Compton. Hank Compton didn't start out as an artist. He was a marine biologist. He worked on research vessels, collecting specimens of marine life. And during these expeditions, Compton taught himself how to paint many of the sea creatures he encountered. And even though he had no formal artistic instruction, his illustrations are so accurate that they're often published in guides and books. And most significant, especially considering his lack of training, was his compelling depictions of bioluminescent fish.
【选项分析】
A ×: 原文最后说了(He just had to invent the backgrounds for his paintings. )&(creative imaginations about the settings they appear in.)说明鱼生活的背景是虚构的,不是realistic,A与原文不符,排除
B ✔️: 原文有直接对应的句子(his illustrations are so accurate that they're often published in guides and books. And most significant, especially considering his lack of training, was his compelling depictions of bioluminescent fish. )
C ×: 后文的确提到了Compton画深海颜色的技巧,但是没说这是impressive的,排除;注意题目的限定信息
D ×: Compton主要是对bioluminescent fish的描绘impressive,而后文有说(Bioluminescence is particularly common in deep sea animals)只有深海,没有提及different types of surfaces,排除
【题目难度】中