考满分托福听力新题模考(第005套)new

模考详情
分享小红书,免费领会员
Font Size: 默认
  • Font Size:默认
  • Font Size:14px
  • Font Size:20px
  • Font Size:16px
  • Font Size:18px
Speed: Normal
  • Slow:0.8倍
  • Normal:1.0倍
  • Fast:1.2倍
  • Rush:1.5倍
听力原文
精听文本

Question 3 of 6

收藏本题
What does the professor say about the treatment of light by Newtonian poets?

A. They focused on natural phenomena that involved color.

B. They wrote about light more than their predecessors did.

C. They considered the symbolic value of light more important than its physical properties.

D. They considered light mainly in terms of its opposition to darkness.

我的答案 B 正确答案 A

本题用时1min
  • 官方解析
  • 网友贡献解析
  • 题目讨论
  • 本题对应音频:
    0 感谢 2 不懂
    音频1
    解析

    【题型分类】:细节题

    【题干分析】:根据What does the professor say确定是细节题,定位后面的treatment of light by Newtonian poets,去看原文说了哪些细节


    (professor)In fact, Newton’s discovery about light was so often written about that many of these poets were referred to as Newtonian or scientific poets.

     

    (female student) Hadn’t poets written about light before?

     

    (professor) Yes, they certainly had. Light has always had an enormous symbolic power. But before Newton, when light was used symbolically in European poetry, it was often part of the duality: light in opposition to darkness. But Newton’s discovery that light was the source of color, well, that’s a more complex image and it really captured the imaginations of poets of the eighteenth century. Poets described the same phenomenon that Newton described in Opticks, but through the imagery of natural world, sunrises and sunsets, for instance, and the colors of gemstones, and, of course, rainbows.

    【选项分析】:

    A ✔️:注意题干中定位到Newtonian poets,原文说到这些poets开始通过自然世界的想象来进行光线的描述,转折考点but之后说到through the imagery of natural world,同义替换选项中的natural phenomenon that involved color。

    B x:说比之前的诗人更多描述light这个比较关系没有提及,排除。

    C x:说到symbolic value more important than physical properties这个比较关系也没有提及,排除。

    D ×:选项描述的意思是在Newton之前的诗人们描绘光线的特征,不符合题干问到的对象,排除。

    【题目难度】:中

    标签
  • 题目讨论

    如果对题目有疑问,欢迎来提出你的问题,热心的小伙伴会帮你解答。

译文

Listen to part of a lecture in a Literature class.(male professor) OK, today we’re gonna talk about an important influence on eighteenth century British poets, the influence of discoveries made in the sciences. Surprising, isn’t it?Science and art may not seem compatible. As one late eighteenth century poet William Blake said, “Art is the tree of life. Science is the tree of death.”(male student) Well, that makes sense. Artists and scientists understand the world differently, don’t they?(professor) In some ways, that’s true. Poets want to convey the mystery of nature, while scientists seem to want to take the mystery out of nature, to unravel its mysteries through experimentation.Nevertheless, they both try to explain the world and nature.And I think they’re also both moved by the sense of wonder that nature inspires.But for much of the eighteenth century, one scientist and his discoveries really got the attention of poets and that was Isaac Newton, one of the foremost thinkers of his time.Newton, as you know, was a mathematician and physicist, a major figure in the scientific revolution of the seventeenth and eighteenth centuries. Among his accomplishments were his three laws of motion.They resulted in the formulation of the universal law of gravitation and he developed calculus.And he was very important to the European intellectual movement of the eighteenth century called the enlightenment.The intellectuals of this period promoted the use of reason to further our knowledge of the universe.Um, anyway, in 1704, Newton published a book on the properties of light called Opticks.In this book, he published the findings of his experiments with light and prisms.He had discovered that light could be refracted or broken up into the colors of the spectrum.This knowledge that light is the source of color in the world gave light added significance and it did not go unnoticed by poets.In fact, Newton’s discovery about light was so often written about that many of these poets were referred to as Newtonian or scientific poets.(female student) Hadn’t poets written about light before?(professor) Yes, they certainly had. Light has always had an enormous symbolic power.But before Newton, when light was used symbolically in European poetry, it was often part of the duality: light in opposition to darkness.But Newton’s discovery that light was the source of color, well, that’s a more complex image and it really captured the imaginations of poets of the eighteenth century.Poets described the same phenomenon that Newton described in Opticks, but through the imagery of natural world, sunrises and sunsets, for instance, and the colors of gemstones, and, of course, rainbows.(female student) Well, maybe poets understood Newton’s theories, but what about other people?His books were written in Latin, weren’t they?(professor) In general, yes. But Opticks was written in English and in an accessible manner, a style that was relatively, um, nontechnical. Also a great number of popular science books were being published in England at the time that sought to explain many of Newton’s theories.So the general public was better informed than you might think.(female student) So it seems as if not all poets felt the same way Blake did about science and art.(professor) No, they were caught up in the enlightenment.But at the end of the eighteenth century, there was a backlash against the enlightenment, the Romantic Movement.Like William Blake, many artists and intellectuals emphasized the role of emotions in life and downplayed the importance of reason.They believed science could not explain the mysteries of life and the natural world.