纠错
置顶

Attempts at Determining Earth's Age

纠错

Directions: An introductory sentence for a brief summary of the passage is provided below. Complete the summary by selecting the THREE answer choices that express the most important ideas in the passage. Some sentences do not belong in the summary because they express ideas that are not presented in the passage or are minor ideas in the passage.

This question is worth 2 points.

Drag your answer choices to the spaces where they belong. To remove an answer choice, click on it.To review the passage, click VIEW TEXT.

Since the dawn of civilization, people have been curious about Earth's age. Answer Choices

显示答案
正确答案: B C E
  • A.
    It was not until the nineteenth century that attempts were made to determine the relative geologic age of rocks and fossils.
  • B.
    In the nineteenth century, scientists made a number of important, but unsuccessful, attempts to calculate Earth's age from the record of various natural processes.
  • C.
    Charles Lyell made a good estimate of the age of the Tertiary Period from the fossil record, but his method could not be extended to earlier geological periods.
  • D.
    Darwin and Huxley supported the accuracy of John Joly's calculation of Earth's age because it agreed with their view of how long evolution had been in progress.
  • E.
    Attempts were made to calculate Earth's age from the thickness of surviving sedimentary rock and from the current level of the oceans' salinity.
  • F.
    Earth's true age, 4.54 billion years, was determined by combining data from the geological and fossil records.

我的笔记 编辑笔记

  • 原文
  • 译文
  • Since the dawn of civilization, people have been curious about the age of Earth. In addition, we have not been satisfied in being able to state merely the relative geologic age of a rock or fossil. Human curiosity demands that we know actual age in years.



    Geologists working during the nineteenth century understood that if they were to discover the actual age of Earth or of particular rock bodies, they would have to concentrate on natural processes that continue at a constant rate and that also leave some sort of tangible record in the rocks. Evolution is one such process, and geologist Charles Lyell (1797-1875) recognized this. By comparing the amount of evolution exhibited by marine mollusks during the Tertiary Period with the amount that had occurred since then, Lyell estimated that 80 million years had elapsed since the beginning of the Tertiary Period. He came astonishingly close to the mark, since it was actually about 65 million years. However, for older sequences of evolutionary development, estimates based on rates of evolution were difficult, and not only because of missing parts in the fossil record. Rates of evolution for many orders of plants and animals were not well understood.



    In another attempt, geologists reasoned that if rates of deposition could be determined for sedimentary rocks, they might be able to estimate the time required for deposition of a given thickness of strata, or rock layers. Similar reasoning suggested that one could estimate total elapsed geologic time by dividing the average thickness of sediment transported annually to the oceans into the total thickness of sedimentary rock that had ever been deposited in the past. Unfortunately, such estimates did not adequately account for past differences in rates of sedimentation or losses to the total section of strata during episodes of erosion. Also, some very ancient sediments were no longer recognizable, having been converted to igneous and metamorphic rocks in the course of mountain building. Estimates of Earth's total age based on sedimentation rates ranged from as little as a million to over a billion years.



    Yet another scheme for approximating Earth's age had been proposed in 1715 by Sir Edmund Halley (1656-1742), whose name we associate with the famous comet. Halley surmised that the ocean formed soon after the origin of the planet and therefore would be only slightly younger than the age of the solid Earth. He reasoned that the original ocean was not salty and that subsequently salt derived from the weathering of rocks was brought to the sea by streams. Thus, if one knew the total amount of salt dissolved in the ocean and the amount added each year, it might be possible to calculate the ocean's age. In 1899, Irish geologist John Joly (1857-1933) attempted the calculation. From information provided by gauges placed at the mouths of streams, Joly was able to estimate the annual increment of salt to the oceans. Then, knowing the salinity of ocean water and the approximate volume of water, he calculated the amount of salt already held in solution in the oceans. An estimate of the age of the ocean was obtained by dividing the total salt in the ocean by the rate of salt added each year. Beginning with essentially non-saline oceans, it would have taken about 90 million years for the oceans to reach their present salinity, according to Joly. The figure, however, was off the currently accepted mark of 4.54 billion by a factor of 50, largely because there was no way to account accurately for recycled salt and salt incorporated into clay minerals deposited on the sea floors. Even though in error, Joly's calculations clearly supported those geologists who insisted on an age for Earth far in excess of a few million years. The belief in Earth's immense antiquity was also supported by Darwin, Huxley, and other evolutionary biologists, who saw the need for time in the hundreds of millions of years to accomplish the organic evolution apparent in the fossil record.


  • -
  • 官方解析
  • 网友贡献解析
  • 标签
    0 感谢 不懂
    解析

    段落大意:

    第一段:人类不满足于仅知道岩石和化石的相对地质年龄,想要知道地球的具体年龄
    第二段:测量方法一——生物进化(evolution)测量方法及问题
    方法:生物进化——专注于natural processes的两个方面:1)恒定速度 2)岩石的有形记录)
    问题:在T时期之前的时期无法估测。
    第三段:测量方法二——地质学测量方法及问题
    方法:根据沉积岩的沉积速度,测量某个厚度地层沉积的时间
    问题:1)没有解释侵蚀过程中①沉积速率的差异和②地层总剖面的损失
    2)一些古老的沉积物无法辨别,在地质过程中变成其他岩石
    测算结果范围幅度较大
    第四段:测量方法三——海洋稍晚于地球出现时间,先计算海洋的年龄,通过海洋盐分测量方法。虽测算结果是错误的→推知地球年龄远不止几百年。
    答案:BCE
    题型:小结题
    解析:
    选项A 错误,“attempts were made to determine the relative geologic age of rocks and fossils”错误,应该是地球年龄,而且“直到...才”之意原文没有体现;
    选项B 正确,是对本文三种测算地球年龄的方法的概括,每个方法都讲了存在的问题,所以unsuccessful描述准确;
    选项C 正确,对应原文第二段;
    选项D 错误,对应到第四段,但选项中“Darwin and Huxley supported the accuracy of John Joly's calculation”与原文最后两句表述不符;
    选项E 正确,对应原文第三、四段;
    选项F 错误,最后说了4.54,但并没有说如何测出来的。

题目讨论

如果对题目有疑问,欢迎来提出你的问题,热心的小伙伴会帮你解答。

最新提问