机经真题 18 Passage 2

纠错
置顶

Glaciation in the Pleistocene Era

纠错

Directions: An introductory sentence for a brief summary of the passage is provided below. Complete the summary by selecting the THREE answer choices that express the most important ideas in the passage. Some sentences do not belong in the summary because they express ideas that are not presented in the passage or are minor ideas in the passage. This question is worth 2 points. Drag your choices to the spaces where they belong. To review the passage, select View Passage.

Drag your answer choices to the spaces where they belong. To remove an answer choice, click on it.To review the passage, click VIEW TEXT.

Widespread continental glaciations occurred during the Pleistocene between 1.6 million and about 10,000 years ago.As the climate gradually cooled from the Eocene through the Pleistocene, periods of warmth alternated with widespread glacial coverage that a

显示答案
正确答案: A D E
  • A.
    As the climate gradually cooled from the Eocene through the Pleistocene, periods of warmth alternated with widespread glacial coverage that altered the landscape.
  • B.
    Once Agassiz presented his evidence in 1847, scientists understood that glaciers of a certain size moved across land, carrying boulders and gravel with them.
  • C.
    Although there were probably four major glacial episodes during the Pleistocene, it seems likely that smaller glacial events took place in the periods in between.
  • D.
    Storage of ocean water in glaciers lowered sea levels, affecting the margins of continents and the base levels of streams and causing the erosion and transport of huge amounts of sediment to the sea.
  • E.
    Climatic conditions during periods of glaciation caused large lakes to form, though they largely disappeared once the ice sheets retreated.
  • F.
    The decreased evaporation rate during the last period of glaciation caused water levels to rise to the levels that remain today in the southwestern United States.

我的笔记 编辑笔记

  • 原文
  • 译文
  • In 1847, the renowned Swiss naturalist Louis Agassiz argued that geologic formations such as large boulders, polished and striated bedrock, U-shaped valleys, and deposits of sand and gravel found in parts of Europe resulted from huge glaciers moving over the land. Although the idea initially met with considerable resistance, scientists finally came to realize that Agassiz was correct and concurred with the idea that an Ice Age had taken place in the recent geologic past.



    We know today that the Pleistocene—commonly called the Ice Age—began 1.6 million years ago and ended about 10,000 years ago. During this time, several intervals of widespread continental glaciation took place, especially on the Northern Hemisphere continents, each separated by warmer interglacial periods. In addition, valley glaciers were more common at lower elevations and latitudes, and many extended much farther than their shrunken remnants do today. Unfortunately, scientists do not know whether we are still in an interglacial period or entering another cooler glacial interval.



    As one would expect, the climatic effects responsible for Pleistocene glaciers were worldwide. Nevertheless, Earth was not completely frozen, nor was the onset of the climatic conditions leading to glaciation very rapid. Indeed, evidence from several types of investigations indicates that the climate gradually cooled from the Eocene (54-38 million years ago) through the Pleistocene.Furthermore, recently collected data show that 20 major warm-cold cycles have occurred during the last two million years.



    Glaciers moving over Earth's surface have produced distinctive landscapes in much of Canada, the northern United States, and the mountains of the western United States.Also sea levels have fallen and risen with the formation and melting of glaciers. These changes in turn have affected the margins of continents. Glaciers have also altered the world's climate, causing cooler and wetter conditions in some areas that are arid to semiarid today.



    Enormous quantities of snow and ice blanketed the continents during the maximum glacial coverage of the Pleistocene. The storage of ocean waters in glaciers lowered sea level 130 meters and exposed large areas of the present-day continental shelves (the submerged borders of continents), which were soon covered by vegetation. Lowering of sea level also affected the base level of rivers and streams. When sea level dropped, streams eroded downward as they sought to adjust to a lower base level. At their greatest extent Pleistocene glaciers covered about three times as much of Earth's surface as they do now. Like the vast ice sheets now present in Greenland and Antarctica, they were probably 3 kilometers thick. Geologists have identified four major glacial episodes that took place in North America.



    Stream channels in coastal areas were extended and deepened along the emergent continental shelves. When sea level rose with the melting of the glaciers, the lower ends of stream valleys along the east coast of North America were flooded. These are now important harbors, whereas just off the west coast they form impressive submarine canyons. Great amounts of sediment eroded by the glaciers were transported by streams to the sea and thus contributed to the growth of submarine fans along the base of the continental slope.



    As the Pleistocene ice sheets formed and increased in size, the weight of the ice caused Earth's outermost layer, the crust, to slowly sink deeper into the mantle (the layer of Earth between the crust and the core). In some places, Earth's surface was depressed as much as 300 meters below the preglacial elevations. As the ice sheets retreated by melting, the depressed areas gradually returned to their former positions. During the last major glacial stage, many large lakes existed in what are now dry basins in the southwestern United States. The lakes formed as a result of increased precipitation and overall cooler temperature (especially during the summer), which lowered the evaporation rate. At the same time, increased precipitation and the movement of land water into oceans—runoff—helped maintain high water levels. Lakes that formed during these times are known as pluvial lakes, which were lakes formed during a period of exceptionally heavy rainfall, in a period of glacial advance and are now either extinct or only a remnant.


  • 1847年,著名的瑞士自然科学家路易斯·阿加西兹提出,欧洲部分地区发现的地质形态(如大型巨石、打磨和刻痕的基岩、U型山谷以及沙砾沉积)是由巨大的冰川在地面上移动所形成的。尽管这个观点最初遭到了相当大的抵制,但科学家们最终认识到阿加西兹是正确的,并同意在最近的地质历史中发生了一个冰河时代。

    今天知道,更新世(通常称为冰河时代)始于160万年前,结束于大约1万年前。在此期间,发生了几次广泛的大陆冰川作用,特别是在北半球大陆,每次冰川作用之间被较温暖的间冰期所分隔。此外,在较低海拔和纬度地区,山谷冰川更为常见,许多冰川延伸的距离远远超过今天缩小的遗迹。不幸的是,科学家们尚不确定我们是否仍处于一个间冰期,或者是否正进入另一个较冷的冰川间隔期。

    人们所预料的那样,导致更新世冰川的气候效应是全球性的。然而,地球并未完全冰冻,导致冰川形成的气候条件也不是迅速出现的。事实上,来自多种调查的证据表明,气候从始新世(5400万至3800万年前)到更新世逐渐变冷。此外,最近收集的数据表明,在过去的两百万年里发生了20次主要的冷热循环。

    冰川在地球表面移动,造就了加拿大大部分地区、美国北部以及美国西部山脉的独特景观。此外,随着冰川的形成和融化,海平面也随之下降和上升。这些变化反过来又影响了大陆的边缘。冰川还改变了全球气候,在一些如今干旱或半干旱的地区造成了更凉爽和潮湿的环境。

    在更新世最大冰川覆盖期间,大量的雪和冰覆盖了大陆。海洋水分储存在冰川中,使海平面下降了130米,并暴露了当前大陆架(大陆沉没的边缘)的大片区域,这些区域很快就被植被覆盖。海平面的下降还影响了河流和溪流的基准面。当海平面下降时,溪流为了适应较低的基准面而向下侵蚀。在其最大范围内,更新世冰川覆盖了地球表面约三倍于现在的面积。像现在在格陵兰和南极存在的巨大冰盖一样,它们可能有3公里厚。地质学家已经确定北美洲发生了四次主要的冰川事件。

    沿海地区的河道沿着新兴大陆架延伸并加深。当海平面随着冰川融化而上升时,北美东海岸的溪谷下端被淹没。这些河谷现在是重要的港湾,而在西海岸附近则形成了令人印象深刻的海底峡谷。冰川侵蚀的大量沉积物被溪流带到大海,从而促进了大陆坡底部海底扇的生长。

    随着更新世冰原的形成和规模的扩大,冰的重量导致地球的最外层地壳慢慢向地幔(地壳和地核之间的地球层)深处下沉。在某些地方,地球表面比冰川前的海拔低了 300 米。随着冰原融化后的退缩,凹陷区域逐渐恢复到原来的位置。在最后一个大冰川期,美国西南部现在干涸的盆地中出现了许多大湖。这些湖泊的形成是由于降水量的增加和整体气温的降低。(特别是在夏季),从而降低了蒸发率。同时,降水量的增加以及陆地上的水流入海洋--径流--有助于维持高水位。在这些时期形成的湖泊被称为冲积湖,它们是在冰川期降雨量特别大的时期形成的湖泊,现在要么已经消失,要么只剩下残余。
  • 官方解析
  • 网友贡献解析
  • 标签
    0 感谢 不懂
    解析
    【答案】ADE
    【题型】总结题
    【解析】
    A. As the climate gradually cooled from the Eocene through the Pleistocene, periods of warmth alternated with widespread glacial coverage that altered the landscape.
    这句话总结了从始新世到更新世气候逐渐变冷,温暖期和冰川覆盖期交替出现,并改变了地貌。这是文章的主要观点之一。
    D. Storage of ocean water in glaciers lowered sea levels, affecting the margins of continents and the base levels of streams and causing the erosion and transport of huge amounts of sediment to the sea.
    这句话总结了海水储存在冰川中导致海平面下降,影响了大陆边缘和河流基准面,并导致了大量沉积物被侵蚀和运输到海洋中的观点。这是文章详细讨论的一个主要变化和影响。
    E. Climatic conditions during periods of glaciation caused large lakes to form, though they largely disappeared once the ice sheets retreated.
    这句话总结了在冰川时期的气候条件导致了大湖的形成,但当冰盖退却后这些湖泊大部分消失了。这也是文章中提到的重要现象。
    错误选项的错因:
    B. Once Agassiz presented his evidence in 1847, scientists understood that glaciers of a certain size moved across land, carrying boulders and gravel with them.
    虽然提到了Agassiz,但只是作为引子,并不是文章的主要讨论内容。
    C. Although there were probably four major glacial episodes during the Pleistocene, it seems likely that smaller glacial events took place in the periods in between.
    文章确实提到几次主要的冰川事件,但并没有详细讨论这些冰川事件之间的小冰川事件,这是次要信息。
    F. The decreased evaporation rate during the last period of glaciation caused water levels to rise to the levels that remain today in the southwestern United States.
    此选项描述的是上一个冰川期的现象,而不是导致了今天的水位。这不是文章的主要观点。

题目讨论

如果对题目有疑问,欢迎来提出你的问题,热心的小伙伴会帮你解答。

最新提问