纠错
置顶

Domestication

纠错

Directions: An introductory sentence for a brief summary of the passage is provided below. Complete the summary by selecting the THREE answer choices that express the most important ideas in the passage. Some sentences do not belong in the summary because they express ideas that are not presented in the passage or are minor ideas in the passage.

This question is worth 2 points.

Drag your answer choices to the spaces where they belong. To remove an answer choice, click on it.To review the passage, click VIEW TEXT.

About 10,000 years ago, humans living in very different parts of the world nearly simultaneously began domesticating plants and animals.

显示答案
正确答案: B D F
  • A.
    Some theories aim to explain the emergence of domestication everywhere—either by a single cause or by the interaction of several phenomena—but none are well supported by the evidence.
  • B.
    One scholar does not attribute domestication to environmental or technical factors, arguing instead that it can be explained by a need for ever increasing amounts of food for competitive feasting.
  • C.
    One assumption that all domestication theories have in common is that humans began the process that resulted in domestication only because of pressure from growing population.
  • D.
    According to the broad-spectrum foraging argument, domestication was developed by human groups to provide a subsistence base that would permit the development of sedentary communities.
  • E.
    Theories that take a regional approach to the development of domestication are able to take social factors into account rather than being limited to archaeological evidence.
  • F.
    Currently, the most powerful theories focus on a particular area and try to explain the emergence of domestication there by the combined local effect of climate, environment, population, and other factors.

我的笔记 编辑笔记

  • 原文
  • 译文
  • About 10,000 years ago, after nearly 4 million years of human evolution and over 100,000 years of successful foraging for food, human beings, although isolated, nearly simultaneously developed a subsistence strategy that involved domesticated plants and animals. Why? Some scholars seek a single, universal explanation that would be valid for all cases of domestication. Thus, it has been argued that domestication is the outcome of population pressure, as the increasing hunting-and-gathering human population overwhelmed the existing food resources. Others point to climate change or famine, as the post-glacial climate got drier. Increasing archaeological research has made it clear, however, that the evidence in favor of any single-cause, universally applicable explanation is not strong.



    Some scholars have proposed universally applicable explanations that take several different phenomena into account. One such explanation, called the broad-spectrum foraging argument (the argument that humans employed a subsistence strategy based on obtaining a wide range of plants and animals), is based on a reconstruction of the environmental situation that followed the retreat of the most recent glaciers. The very large animals of the Ice Age began to die out and were replaced by increased numbers of smaller animals. As sea levels rose to cover the continental shelves, fish and shellfish became more plentiful in the warmer, shallower waters. The effects on plants were equally dramatic, as forests and woodlands expanded into new areas. Consequently, scholars argue, people had to change their diets from big-game hunting to broad-spectrum foraging for plants and animals by hunting, fishing, and gathering. This broadening of the economy is said to have led to a more secure subsistence base, the emergence of sedentary communities, and a growth in population. In turn, population growth pressured the resource base of the area, and people were forced to eat so-called third-choice foods, particularly wild grain, which was difficult to harvest and process but which responded to human efforts to increase yields.



    Although the broad-spectrum foraging argument seems to describe plant domestication in the New World, the most recent evidence from ancient southwestern Asia does not support it. There is also evidence for the development of broad-spectrum foraging in Europe, but domestication did not follow. Rather, domesticated crops were brought into Europe by people from southwestern Asia-where the broad-spectrum revolution had not occurred.



    A very different argument comes from Barbara Bender, who argues that before farming began, there was competition between local groups to achieve dominance over each other through feasting and the expenditure of resources on ritual and exchange, engaging in a kind of prehistoric arms race. To meet increasing demands for food and other resources, land use was intensified, and the development of food production followed.



    This argument clearly emphasizes social factors, rather than environmental or technical factors, and takes a localized, regional approach. It is supported by ethnography (direct and systematic observations of a human culture) concerning competitive exchange activities, such as the potlatch (traditional celebrations in which groups gather and give gifts) of the indigenous inhabitants of the northwest coast of North America. These people were foragers in a rich environment that enabled them to settle in relatively permanent villages without farming or herding. Competition among neighboring groups led to ever-more elaborate forms of competitive exchange, with increasingly large amounts of food and other goods being given away at each subsequent potlatch. As suggestive as Bender`s argument is, however, it is difficult to find evidence for competitive feasting in archaeological remains.



    Recently, archaeologists have avoided grand theories claiming that a single, universal process was responsible for domestication wherever it occurred. Many prefer to take a regional approach, searching for causes particular to one area that may or may not apply to other areas. Currently, the most powerful explanations seem to be multiple-strand theories that consider the combined local effects of climate, environment, population, technology, social organization, and diet on the emergence of domestication.


  • -
  • 官方解析
  • 网友贡献解析
  • 标签
    0 感谢 不懂
    解析

    答案:B D F

    题型:文章内容小结题

    解析:

    选项A,对应整篇文章内容,但选项中“but none are well supported by the evidence”对应第六段内容,并未提及;

    选项B,对应第四、五段内容;

    选项C,“all domestication theories have in common”信息未提及;

    选项D,对应第二段内容;

    选项E,混淆第五、六段内容;

    选项F,对应第六段内容。

    段落大意:

    第一段:对于人类驯化产生的原因解释不一

    第二段:介绍第一种解释:broad-spectrum foraging argument理论及其产生的原因及现象(由于冰川消融,海平面上升,动植物种类增多→人口增多)

    第三段:第一种解释存在的问题(新世界支持第一种解释,但古西南亚人不支持;欧洲出现食物种类增多的情况,但是没有出现驯化情况,而是由西南亚人引入到欧洲的)

    第四段:介绍第二种解释:群体间的竞争(通过宴会或仪式或交换等),导致对资源的需求增多

    第五段:详细介绍第四段提及的竞争方式,但是仍缺少证据

    第六段:考古学家们开始寻找区域性的原因去解释domestication,而且其影响因素是综合性的。

题目讨论

如果对题目有疑问,欢迎来提出你的问题,热心的小伙伴会帮你解答。

最新提问