Official 46 Set 1

纠错
  • Q1
  • Q2
  • Q3
  • Q4
  • Q5
置顶

Choose a Place to Live

纠错
  • Q1
  • Q2
  • Q3
  • Q4
  • Q5
Why does the student go to see the woman?
  • A. To ask about events that the music house sponsors

  • B. To find out which of the common interest houses have rooms available

  • C. To find out if it would be possible for him to live in the music house

  • D. To check on the status of his application to move into the music house

显示答案 正确答案: C

我的笔记 编辑笔记

/
  • 原文
  • 译文
  • 查看听力原文

    关闭显示原文

    NARRATOR:Listen to a conversation between a student and an employee in the student housing office.

    MALE STUDENT:Hi. I'm a first-year student here, I-I live in the dorms, and I... well, I like where I'm living now... it's convenient and quiet, but I'm starting to think about where I want to live next year.

    FEMALE EMPLOYEE:Good idea. As a second-year, you'll have more freedom to choose a place that suits your needs.

    MALE STUDENT:Yeah, and I want to make sure that, well, that I apply in time to get what I want.And, um, a friend was telling me about these, uh [upspeak—not quite sure of terminology] common interest houses on campus...?

    FEMALE EMPLOYEE:Yes, we have a language house, a life science house, a music house—

    MALE STUDENT:Yeah, the music house! That's the one I'm interested in. But, um, I'm not a music major; I do play an instrument, but I'm a history major.

    FEMALE EMPLOYEE:Oh, that's not an issue. You see, that house isn't just for music majors. It's for anyone who's interested in music.MALE STUDENT:But... isn't that everyone?

    FEMALE EMPLOYEE:[laughs] Well, maybe, but the house has a performance area and practice rooms.So people who choose to live there need to be open to the possibility that there's always going to be someone playing something—an instrument, the radio... even at odd times.You're pretty much always going to hear music there. That might bother some people.

    MALE STUDENT:Doesn't bother me. And I'd love to have a place to practice my saxophone without worrying about disturbing people.FEMALE EMPLOYEE:Well, it does sound like it might be a good fit for you. And the house also functions as a social club.

    MALE STUDENT:I know they do activities, but I don't know much beyond that...

    FEMALE EMPLOYEE:Well, for example, every month I think it is, there's an informal concert... any house resident can perform.And remember the big jazz festival at University Park last month?

    MALE STUDENT:Of course! It was amazing—the music was great! [musingly] Um, I-I didn't connect it to the music house.

    FEMALE EMPLOYEE:Not many people do. Anyway, they put on a whole range of other activities as well—someone at the house could give you more information about those.

    MALE STUDENT:So, how do I... uh, what's the process for getting a room there?

    FEMALE EMPLOYEE:You need to fill out an application form and send it to the house director. The form's on the housing department's Web site.But don't get your hopes up too high—they can only accept about thirty percent of the students who apply.

    MALE STUDENT:Oh wow, I had no idea...

    FEMALE EMPLOYEE:So, for your application... it needs to include a personal statement.You know, why you're interested in living in the house, how you might contribute to the group.There are guidelines on the form. That statement's really important because it's basically how they decide who to accept into the house.

  • 旁白:请听一位学生和学生住宿办公室的一位职员之间的对话。

    学生:嗨,我是这里的一个大一学生,我住在学校宿舍,我喜欢我现在住的地方。又方便又安静,但是我在开始思考我明年想住的地方。

    职员:好主意。作为一个大二学生,你有更多自由选择符合你需求的地方。

    学生:是啊!为了得到我想住的地方,我想确保自己申请得及时。一个朋友告诉我学校里有共同兴趣宿舍。

    职员:是的,我们有一个语言宿舍、一个生活科学宿舍、一个音乐宿舍......

    学生:嗯,音乐宿舍,那就是我感兴趣的,但是我不是音乐专业的,虽然我确实会一门乐器,但我是历史专业的。

    职员:那不是问题,是这样的,那个宿舍不只是为音乐专业的学生提供的,而是为任何对音乐感兴趣的人提供的。学生:但那岂不是每个人都可以吗?

    职员:也许吧,但是那栋宿舍有一个表演区和练习室。所以选择住在那里的学生不能介意总是会有人发出大动静的可能性,比如演奏一门乐器、放广播,甚至在很不寻常的时段也会这样。你在那儿很可能会总是听到音乐,那可能会让一些人觉得很困扰。

    学生:我不会觉得困扰啊。而且我很想有个能练习萨克斯风的地方,又不用担心打扰到别人。职员:听起来可能很适合你,而且那栋楼还是一个社交俱乐部。

    学生:我知道他们会举办活动,但是除那之外我就不太了解了。

    职员:比如,我记得每个月那里都有一个非正式的音乐会。所有宿舍成员都能表演。还记得上个月在学校公园举办的那个盛大的爵士节吗?

    学生:当然了,特别精彩,音乐很棒!我倒没把它和音乐宿舍联系到一起。

    职员:很多人都想不到。不管怎样,他们还会举办各种各样的其他活动。住在宿舍的人可以告诉你更多关于那些活动的信息。

    学生:那......我怎么......想要那里的一间房要走什么程序?

    职员:你需要填一个申请表,然后把它发给宿舍主管。表格在宿舍部门的网站上。不过,别抱太大期望。他们只能接受申请的学生中的30%左右。

    学生:哦,哇,我都不知道。

    职员:所以,在你的申请表上你需要写一个个人陈述。就是说你为什么对住在那栋楼感兴趣,你会如何为这个团体做贡献。表格上有参考,这个陈述非常重要,因为他们基本上就是看这个陈述来决定让谁住进宿舍。

  • 官方解析
  • 网友贡献解析
  • 本题对应音频:
    1 感谢 不懂
    音频1
    音频2
    解析
    题型分类: 目的题
    题干分析: 学生为何去找女职员
    原文定位:
    MALE STUDENT
    Hi. I’m a first-year student here, I-I live in the dorms, and I… well, I like where I’m living now… it’s convenient and quiet, but I’m starting to think about where I want to live next year.

    MALE STUDENT
    Yeah, the music house! That’s the one I’m interested in.
     
    选项分析:从两个定位点可知,学生想去跟工作人员咨询关于他明年的住宿问题,他了解到校园里有共同兴趣的房子,他感兴趣的是音乐之家,他想确认下能不能申请住到音乐之家,对应C选项。
    标签

题目讨论

如果对题目有疑问,欢迎来提出你的问题,热心的小伙伴会帮你解答。

如何吃透这篇文章?

Choose a Place to Live

0人精听过

预计练习时间:11min53s

马上精听本文

最新提问