Official 19 Set 4

纠错
  • Q1
  • Q2
  • Q3
  • Q4
  • Q5
置顶

Issues related to cafeteria's food policy

纠错
  • Q1
  • Q2
  • Q3
  • Q4
  • Q5
What is the conversation mainly about?
  • A. Changes that will be made in food choices offered to students

  • B. Food-safety procedures followed by the cafeteria staff

  • C. Issues related to the cafeteria’s food policy

  • D. Common complaints about the food served in the cafeteria

显示答案 正确答案: C

我的笔记 编辑笔记

/
  • 原文
  • 译文
  • 查看听力原文

    关闭显示原文

    NARRATOR:Listen to a conversation between a student and the director of the student cafeteria.

    MALE STUDENT:Hi, I...I'm sorry to interrupt. Could I ask you a few questions?

    FEMALE DIRECTOR:[abruptly]Sure, but if it's about your meal plan, you'll need to go to room 45, just down the hall...

    MALE STUDENT:Uh, no. I'm OK with my meal plan. I'm actually here about the food in the student cafeteria.

    FEMALE DIRECTOR:Oh, uh, we do feed a lot of students, so we can't always honor individual requests. I'm sure you understand...

    MALE STUDENT:Of course, it's just that I'm a little concerned- I mean, a lot of us are-that a lot of the food you serve isn't really that healthy. Like, there's so many deep-fried foods.

    FEMALE DIRECTOR:As a matter of fact, we recently changed the type of oil we use in our fryer; it's the healthiest available.[incredulous] And would you believe that at least 10 students have already complained that their French fries and fried chicken don't taste as good since we switched?!

    MALE STUDENT:Well, I try not to eat too many fried foods, anyway.I'm just aware that... um, you see, I used to work in a natural food store, and they had all this literature advising people to eat fresh, organically grown food.Working there really opened my eyes.

    FEMALE DIRECTOR:Did you come to the Organic Food Festival we had last year to celebrate Earth Day?

    MALE STUDENT:No, sorry, I must've missed that.

    FEMALE DIRECTOR:We served only certified organic food, most of which was from local farms.It's not something we can afford to do on a daily basis, and there aren't too many organic farms around here.But sometimes the produce we offer is organically grown; it depends on the season and the prices, of course.

    MALE STUDENT:That's good to know. I like the fact that organic farms don't use chemical pesticides, or anything that can pollute the soil or the water.

    FEMALE DIRECTOR:I do, too, but let me ask you this: is it better for the environment to buy locally grown produce that's not certified as organic, or is it better to get organically grown fruits and vegetables that must be trucked in from California- 3,000 miles away?What about the fossil fuels burned by the truck's engine, plus the expense of shipping food across long distances?And, nutritionally speaking, an apple's an apple, however it's grown.

    MALE STUDENT:I see your point. It's not so clear cut.

    FEMALE DIRECTOR:Why don't you visit our cafeteria's Web site?We list all our food suppliers, you know, where we buy the food that we serve.And the site also suggests ways to make your overall diet a healthy one.You can also find some charts listing fat and calorie content for different types of seafood, meats, and the other major food groups.

    MALE STUDENT:I didn't realize you thought about these things so carefully.I just noticed all the high-calorie food in the cafeteria.

    FEMALE DIRECTOR:Well, we have to give choices so everyone's satisfied.But if you wish to pursue this further, I suggest that you talk to my boss.

    MALE STUDENT:That's OK. Seems like you're doing what you can.

  • 旁白:听下面一段学生和学生食堂负责人之间的对话。

    学生:您好!我,嗯,很不好意思打扰您,我能问几个问题吗?

    负责人:好的,不过你的问题如果与伙食计划有关的话,你要到 45 号房间,沿着大厅直走,到那儿问才行。

    学生:嗯,不是,我觉得伙食计划还不错。我到这儿来,是与学生食堂的食物有关的。

    负责人:哦,我们这儿为许多学生提供餐饮,这样的话,我们不能每一次都照顾各个学生的要求。我想这你也能理解吧!

    学生:当然我能理解。只是我有些担心,我想说的是,你们这里提供的相当一部分食品,其实并不是特别健康。譬如许多油炸得很透的东西。

    负责人:是这样的,我们最近调换了炸箱里的油的种类,新换的油是目前最健康的。可是,你能相信吗,自从我们换了油以后,至少 10 个学生投诉说炸薯条和炸鸡的味道比以前难吃了。

    学生:哦,不过,我尽力不吃那么多油炸食品。我只是想到,嗯,我以前在一家天然食品店里上班,他们有各式各样劝告人们食用新鲜有机食品的广告语。在那儿上班确实给我开了眼界!

    负责人:你来过我们去年庆祝地球之日时举办的有机食品节吗?

    学生:哦,对不起,我想我肯定是错过了。

    负责人:我们那时只提供经过认证的有机食品,它们多数是本地农场出产的。这种活动成本太高,要天天搞的话,我们负担不起。而且,周围的有机食品并不多。但是,有时我们提供的食物是有机生长的,这种食物的供应量当然取决于季节和价格了。

    学生:我很高兴能知道这一点。我希望有机农场不会使用化学杀虫剂,或者任何会污染水土的东西。

    负责人:我也是这样想的。但我这样跟你说吧,到底是买本地出产但没有被标记为有机食品的农产品好呢,还是采购从3000英里之外的加州、通过燃烧汽油运过来的有机蔬菜和水果好?那你考虑过卡车消耗的汽油吗?外加上,远距离运输食物高昂的货运成本。从营养学的角度讲,一个苹果,不管它是怎么长出来的,好歹都是一个苹果。

    学生:我明白你的意思了。这确实是很难做出决定的事情。

    负责人:为什么不访问以下学校食堂的网站呢?我们列出了我们所有的食品供应商,即我们所有食品的原材料来源。而且网站上还有如何让你们的饮食更加健康的建议。你可以在上面找到各种海鲜,肉类等主要食物品种的脂肪和卡路里含量。

    学生:我一直没有想到,你们居然把事情想得这么周到!我只是注意到了食堂里所有高热量的食物。

    负责人:嗯,我们尝试了各种机会,以满足每一个学生的要求。但如果你想要在此之外提出更多的要求的话,我建议你和我的老板聊聊。

    学生:这就够了,事实上你们已经在尽力而为了。

  • 官方解析
  • 网友贡献解析
  • 本题对应音频:
    3 感谢 不懂
    音频1
    解析
    题型分析:主旨题

    音频定位:Uh, no. Im OK with my meal plan. Im actually here about the food in the student cafeteria.

    选项分析:

    根据上面的定位音频并考虑整段对话,对话主要讲了cafeteria食物政策上的问题,比如用油过多,对有机食物的态度等,选C




    标签

题目讨论

如果对题目有疑问,欢迎来提出你的问题,热心的小伙伴会帮你解答。

如何吃透这篇文章?

Issues related to cafeteria's food policy

0人精听过

预计练习时间:12min6s

马上精听本文

最新提问