Official 49 Set 1

纠错
  • Q1
  • Q2
  • Q3
  • Q4
  • Q5
置顶

Access Is Restricted

纠错
  • Q1
  • Q2
  • Q3
  • Q4
  • Q5
What are the speakers mainly discussing?
  • A. The student’s difficulties locating sources for a research project

  • B. The topic of the student’s research project

  • C. The student’s request to visit a particular part of the library

  • D. Procedures for requesting different editions of a book

显示答案 正确答案: C

我的笔记 编辑笔记

/
  • 原文
  • 译文
  • 查看听力原文

    关闭显示原文

    NARRATOR:Listen to a conversation between a student and a librarian.

    MALE STUDENT:Uh, hi, I need to get into Special Collections. In particular the British Literature.I was working with some of the William Blake books.

    FEMALE LIBRARIAN:Well, then you must know that access is restricted.

    MALE STUDENT:Um, I was in a seminar with Professor Gray, and she authorized access for us.

    FEMALE LIBRARIAN:Oh, if that's the case… let me check.Right, yeah, but it looks like that expired at the end of last semester.

    MALE STUDENT:But I really need to get back in there.See, I didn't quite finish my project…

    FEMALE LIBRARIAN:Aha! The plot thickens!Well, it's easy enough; have Professor Gray authorize you again.You see, these editions are rare and shouldn't be handled more than necessary.Can you work from later editions? Or microfilm?

    MALE STUDENT:Not really… Actually my project—well, it involves some annotations in the particular edition here.They haven't been reproduced because they are really not part of the text.You know, they generally clean them up. They are quite hard to see.

    FEMALE LIBRARIAN:Well, often the characteristics of the manuscripts have been recorded.These types of extraneous markings might also be noted.

    MALE STUDENT:I don't think they are.They are very faint, and well, I think I have a new angle on them.There was a study once a long time ago about these notes that everybody else has taken for granted without checking for themselves.I think there might have been a mistake in the past,that they were misread.

    FEMALE LIBRARIAN:So get Professor Gray...

    MALE STUDENT:Uh...she's away this semester. I had to beg her to give me extra time on this project.I haven't even received a grade in the class yet.And this class is a prerequisite for other classes in my major.I really need to see those books so I can finish this project and get back on course to graduate on time.

    FEMALE LIBRARIAN:[getting weary] Everybody has special circumstances…

    MALE STUDENT:[pleading] Two hours?One hour?I promise to be careful. I just need to look at a few pages with a strong magnifying glass.

    FEMALE LIBRARIAN:Well, I can't let you in without authorization from your professor. Can you get in touch with her somehow?

    MALE STUDENT:Maybe she'd be checking her email.I really thought I would be able to straighten this out without her.You know, she did me a huge favor by giving me extra time.I feel like I'm skating on thin ice with her.

    FEMALE LIBRARIAN:You know, you were lucky to have had permission to look at the books last semester.If we don't maintain our policies, they'll disintegrate.

    MALE STUDENT:I know. [disappointment] Would an e-mail from her or a phone call be good enough?

    FEMALE LIBRARIAN:Of course.

  • 旁白:听一段学生和图书管理员之间的对话。

    学生:嗨,我需要进入特色馆藏,尤其是英国文学(方面的)。我正着手于威廉•布莱克的一些书籍。

    图书馆员:那么,你一定知道使用权是受到限制的。

    学生:嗯,我曾经参加过Gray教授的研讨会,我们得到她的授权。

    图书馆员:哦,如果是这样的话,让我看一下。好的,但貌似授权在上学期末到期了。

    学生:但是,我真的需要重新获得授权。我还没有完成我的项目。

    图书馆员:啊哈!事情越来越复杂了。嗯,(要授权)很容易,让Gray教授再授权你一次。你知道,这些版本是非常稀有的,要避免不必要的使用。你能不能使用一些新的版本或缩微胶片?

    学生:不行。事实上,我的项目…嗯,它涉及一些特定版本里的注释。他们没有被转载,因为他们不是文本的一部分。你知道,他们一般把这些注释都去除掉。(新版本里)很难看到这些注释。

    图书管理员:通常,手稿的特性已经被记录下来。这些外在的标记也可能被记录下来了。

    学生:有些注释没有被记录下来。它们非常模糊,而且,嗯,我想我对它们有新的诠释。在很久以前,有一个关于这些注释的研究,注释在没有审核的情况下,每个人都认为理所当然。我觉得可能存在某些错误,这些注释被错误地诠释了。

    图书馆员:所以,获得Gray教授的…

    学生:嗯…她这学期外出了,我只能请求她给我这个项目延期。我还没收到这门课程的分数呢。并且,对于我这个专业来说,这门课程是选修其他课程的先决条件。我真的需要去读一下那些书,这样我才可以完成这个项目,然后回到正轨,按时毕业。

    图书馆员:每个人都有特殊情况。

    学生:两个小时?一个小时?我保证一定要小心,我只需要用放大镜看几页。

    图书管理员:在没有教授授权的情况下,我不能让你擅自进入。你能和她联系吗?

    学生:也许她会检查她的电子邮件。我真的认为我能在没有她的情况下解决这个问题。你知道,她给了我很大的帮助,给我额外的时间。我觉得我和她的关系如履薄冰。

    图书馆员:你知道,上学期你有幸获得看书的权利。如果我们不秉持我们的政策,它们就会被破坏。

    学生:我知道了。只是她的一封电子邮件或电话可以吗?

    图书馆员:当然。

  • 官方解析
  • 网友贡献解析
  • 本题对应音频:
    0 感谢 不懂
    音频1
    解析
    题型分类: 主旨题
    原文定位:
    [upspeak]Uh, hi, I need to get into Special Collections. In particular the British Literature……
    选项分析:学生上来第一句话就说“I need to get into special collections,in particular the british literature”,而之后的全文都在讨论学生没有教授的授权,是否能查阅这些书。所以答案选C。

    标签

题目讨论

如果对题目有疑问,欢迎来提出你的问题,热心的小伙伴会帮你解答。

如何吃透这篇文章?

Access Is Restricted

0人精听过

预计练习时间:11min58s

马上精听本文

最新提问