【题型】组织结构题题(根据Why...mention判断)
【思路分析】问教授为什么要提到互联网公司和销售表;考查目的,而非具体细节信息,需结合上下文作答
Well, two researchers Ganger and Brent decided to try to define the characteristics of a true vocabulary spurt, they decided that a meaningful spurt would have to have an inflection point. An inflection point is a point on a graph. That's an indicator of a fast, dramatic change rather than a gradual one. Um, the term is used a lot in business, like when say a company sale suddenly skyrocket, like, you know, some internet companies recently. And that change can be clearly seen on a chart or a graph, like on a sales chart. You have a line showing low sales, and then boom, it's up and it stays up. The inflection point is the location on the chart, that's right between the two distinct stages. One before the change happened, and one after.
【选项分析】
A ×: 给学生讲关于讨论的研究员的背景知识,与目的不符,这段不是为了讲Ganger and Brent这两个研究员怎么了,是为了讲inflection point,排除
B ✔️: 举例一般就是说明前面的观点,在提到internet company&sales chart之前讲到了inflection point(拐点)这个term,并解释了定义,且在例子里也又说到了inflection point是什么,对应B帮助学生理解他们不熟悉的概念
C ×: 建议学生在那找研究的信息,原文未提及,排除
D ×: 这个例子就是的fast, dramatic change体现,不是讲gradual changes,与原文不符,排除
【题目难度】中