【题型】组织结构题(根据Why...mention判断)
【思路分析】问为什么教授要提到作曲家 Mozart(莫扎特);考查目的,而非具体细节信息,需结合上下文作答
Of course, for musicians, the downside of these changes had to do with job security. Under patronage musicians had a lot of job security. I mean, not only did an individual musician have job security, and basically life-long since musicians often lived in their patron’s household, but a musician’s family would have security, too. You'd often have sort of a legacy type training situation where musicians would pass their craft from parent to child. In the 18th century, for example, Mozart was, without a doubt, a musical genius and incredibly gifted composer. But he also became a musician thanks to the continuation of the family business. Mozart father was a composer and a musician for a royal court.
【选项分析】
A ✔️: 提到Mozart之前说到了赞助体系下,音乐家本人及其家人终生享有工作保障,所以音乐家一般会传承其音乐技能,这就是赞助体系好处的体现,然后就举例提到Mozart就是因为其父亲为皇室工作,传承了技能才得以成为音乐家,举例就是为了说明前面的论点,找到论点进行同义替换即可
B ×: 原文说了Mozart就是依靠赞助体系才得以成功的,B与原文相反,排除
C ×: 不是为了讲培训标准体系的例外,本段重点在讲patronage system带来的job security,排除
D ×: 没有讲为什么音乐家需要住在赞助人家里,与本段论点无关,排除
【题目难度】中