【题型】细节题(根据What...find out about判断)
【思路分析】问关于John Eddy发现了什么,因而把the Bighorn Medicine Wheel归类为天文台;考查具体细节信息,定位到对应位置后,根据原文信息进行选择,不脑补,一一核对选项内容,对应好同义替换即可
(female student) So, who finally figured out that it was related to astronomy?
(professor) While in the early 1970s, an astronomer learned about a different wheel, 5 or 600 kilometers south of the one in Wyoming. And how parts of that wheel lined up with the rising and setting sun on certain days of the year. The astronomer was John Eddy. So, John Eddy traveled to Wyoming to study the Bighorn medicine wheel. He studied the lines of rocks. He took lots of measurements, and he found that when looking across the wheel, certain points on the wheel lined up with the points on the horizon where the sun rose and set. During the summer solstice, in, in June. And there were other alignments to three very bright stars when they appeared in the sky for the first time each year, 28 days apart from each other, same as the lunar month. So, what does this tell us?
【选项分析】
A ×: 前文说的是有28 lines of rocks radiating from the center like spokes,是类比,不是有这么多的spokes,而且这也不是John Eddy发现的特征,排除
B ✔️: 原文有直接对应的句子( And how parts of that wheel lined up with the rising and setting sun on certain days of the year)&(certain points on the wheel lined up with the points on the horizon where the sun rose and set),重复提及了2次,与B是同义替换
C ×: circular shape symbolizes the Sun未提及;而且最开始说的是it is shaped like a huge wagon wheel,这也不是John Eddy发现的特征,排除
D ×: 其位置提供了一览无遗的观察太阳视角,未提及,排除
【题目难度】难