机经真题5 模考详情
听力原文
精听文本

Question 4 of 5

收藏本题
What does the professor imply when she describes a photograph taken from space?

A. Modern British highways were built over old Roman roads.

B. Cities and towns in Britain use too much electric light at night.

C. The photograph revealed previously unknown Roman roadways.

D. The astronaut who took the photograph was British.

我的答案 A 正确答案 A

本题用时24s
  • 官方解析
  • 网友贡献解析
  • 题目讨论
  • 本题对应音频:
    0 感谢 0 不懂
    音频1
    解析

     

    题型分类:推断题

    题干分析:从太空拍的照片。

    原文定位:

    An astronaut aboard the International Space Station took a photograph of Britain at night. You can see it online. The cities and towns are all lit up, and between them are brightly lit lines where the modern highways are. I think you'll be surprised by this photograph. It's like looking at an aerial photo of the Roman road network. And as for the roads that disappeared entirely, some of them are being found again, now that we have advanced sensing systems that can scan what's under the ground.

    项分析:考察类比考点,教授提到从太空拍的不列颠岛现代高速路的图片,就和从空中拍的罗马道路网的图片一样,可知应选A选项。B、D选项未提及;提到消失的罗马路是被高级传感系统发现的,可知C选项错误。

    标签
  • 题目讨论

    如果对题目有疑问,欢迎来提出你的问题,热心的小伙伴会帮你解答。

译文

listen to a conversation between a student and his professor of European history.Oh, hello, Ken, aren\'t you a bit early? Isn\'t our appointment for three o\'clock?Yeah, sorry to surprise you, but if you have time, could we talk now?That way I can get to the library before it closes.They\'re closing early today because of the snowstorm that\'s coming.Sure, come in.I saw that documentary film you recommended about ancient Roman roads in Britain. Thanks for telling me about it.Yes, I thought it would help you prepare for your trip to Britain this summer.I remember you said you\'ll be visiting some Roman sites.So what did you think?Well, it said a lot of the same things that you were saying in class.Like before the Romans first arrived in Britain, there were no real roads.The Romans built paved roads so they could travel quickly across long distances.And for the same reason, they always made the roads straight, so they had to do things like drain marshes and cut down trees that were in the way, even tunnel through mountains.Yes, and building those roads led to some unintended consequences.For example, the local inhabitants started using the roads to reach places that they hadn\'t been in contact with before.So there was more trade.But in building these nice straight roads, the Romans were also providing their enemies with an easy way to attack them, which is partly what brought the Roman era in Britain to an end.But there\'s one thing that didn\'t get explained, and that\'s what I wanted to ask you.The Romans were in Britain for 400 years, but what happened to their roads after they left?Well, those roads were certainly built to last, but they did eventually fall into disrepair because the local people didn\'t have the engineering know-how to maintain them.In fact, there wasn\'t a good transport system in Britain again until the 19th century, when the railways were built, talk about being ahead of their time.So, to answer your question, things largely went back to the way they\'d been before.On the other hand, the story doesn\'t end there.An astronaut aboard the International Space Station took a photograph of Britain at night.You can see it online.The cities and towns are all lit up, and between them are brightly lit lines where the modern highways are.I think you\'ll be surprised by this photograph.It\'s like looking at an aerial photo of the Roman road network.And as for the roads that disappeared entirely, some of them are being found again.Now that we have advanced sensing systems that can scan what\'s under the ground.