【题型】细节题(根据why was it surprising to discover判断)
【思路分析】问根据教授所说,为什么发现史前人类占领了southwestern Tasmania区域,会感到惊讶;考查具体细节信息,定位到对应位置后,根据原文信息进行选择,不脑补,一一核对选项内容,对应好同义替换即可
And archaeologists recently made a surprising discovery in these areas, despite the altitude, there were clear signs that humans had once made their homes here. Sharp stone, cutting tools were found in many caves. Also, alves, needle-like pointed tools that were probably made from the bones of a wallaby, an animal similar to the kangaroo. Blackened walls indicated the use of fires. Charred bone remains indicated that wallaby meat was a frequent part of the diet. For clothing, they would have sewn the wallaby hides with the bone alves.
Now, it's estimated that annual mean temperatures in Tasmania during the LGM were close to the lowest limit that humans can tolerate, especially in the southwestern mountains. So why did early hunter gatherers choose to live at these higher elevations?Well, traditionally, when archaeologists have looked at climate change, an ice age, for instance, they've tended to make a basic assumption about how it might have affected human habitation patterns. Namely, they've assumed that any changes in such patterns resulting from the climate change must be related to food resources. So, its prehistoric Tasmanians migrated up into colder, mountainous regions during the LGM. The assumption would be that they, as hunter gatherers, will following their most likely sources of food. In this case, wallabies.
【选项分析】
A ×: 原文说了考古学家认为这些人是跟着食物来源(wallabies:沙袋鼠)跑到Tasmania去的,A的描述与其相反,排除
B ×: 原文开头就说了In the southwestern region of Tasmania, there are high, rocky mountains with many trees,B与原文不符,也与本题无关
C ×: 一直以来都认为早期Tasmanians是seafaring people(航海民族),未提及,排除
D ✔️: 原文指出Tasmania地区的平均温度几乎是人类能忍受的最低温度的极限,这与D是同义替换
【题目难度】中