考满分托福听力新题模考(第001套)

模考详情
分享小红书,免费领会员
Font Size: 默认
  • Font Size:默认
  • Font Size:14px
  • Font Size:20px
  • Font Size:16px
  • Font Size:18px
Speed: Normal
  • Slow:0.8倍
  • Normal:1.0倍
  • Fast:1.2倍
  • Rush:1.5倍
听力原文
精听文本

Question 3 of 5

收藏本题
What does the librarian imply about the availability of study carrels during renovations?

A. All the carrels will probably be assigned to graduate students.

B. Carrels will be assigned on a first-come, first-served basis.

C. The student will probably be able to keep the carrel he has been using.

D. Only students doing special projects will be given a study carrel.

我的答案 A 正确答案 A

本题用时39s
  • 官方解析
  • 网友贡献解析
  • 题目讨论
  • 本题对应音频:
    0 感谢 0 不懂
    音频1
    解析

    【题型分类】:推理题

    【题干分析】:根据carrels定位到原文中部两个人讨论三楼那些学习小隔间的位置

    【原文定位】:00:58-01:42

    (woman) Are you a graduate student? I mean, do you have your own study carrel on the third floor or do you work in a general study area?

    (man) Actually, I do have a carrel but I’m not a graduate student. I’m a senior.

    (woman) That’s really unusual. How did you get a carrel?

    (man) My English professor, uh, Professor Blackwell, arranged it for me. I was assigned one because I’m working on a special project for her this semester. And I’m using a lot of materials even some old manuscripts.

    (woman) Well, the third floor will be renovated first and it’ll probably take a few weeks. We’re moving those students to the second floor until it is completed. There are actually a few unused carrels on the second floor right now. You might be able to use one of them but we have to give preference to graduate students so I really wouldn’t

    【选项分析】:

    A ✔️:老师知道学生有carrel后说这不寻常啊(unusual),问学生怎么有这个的(本科生一般没有carrel),然后还说图书馆整修时carrels会安排在2楼,优先提供给研究生。有此信息可以推测,很可能所有的carrels都会提供给研究生。该选项正确。

    B ×:先到先得(first come first served)这个原文没有提及。该选项错误。

    C ×:这个选项干扰性比较大。原文中大家听到了学生说自己因为教授授权所以是有carrel的,而且老师也说you might be able to use one of them,但是别忘了,老师也说优先提供给研究生,后来还让学生去找教授写信支持,所以在这里,不能确定学生能不能得到二楼的carrel。还有一点要注意,probably这个词,字面意思是“可能”,但实际意思是“很可能”,“大概会”。综上,该选项错误。

    D ×:文中没有提及special projects,不要脑补。该选项错误。

    【题目难度】:

    标签
  • 题目讨论

    如果对题目有疑问,欢迎来提出你的问题,热心的小伙伴会帮你解答。

译文

Listen to a conversation between a student and an employee at the university library(woman) Hi, can I help you?(man) Yeah, uh, I heard that some areas of the library are gonna be renovated.(woman) Yes, renovations are going to begin in a couple of weeks. Students will finally get the additional study areas they’ve been asking for.(man) That’s great, uh, but how is it going to affect everything while it’s going on?(woman) Well, we’ll try to keep disruptions to a minimum so the library will be renovated one section at a time.(man) You mean whole areas will be blocked off?(woman) Yes, but just temporarily.We can’t close the library down so things will continue to operate as normally as possible while construction’s going on although this summer we’ll be closing more areas since there’ll be fewer students around, also that’s when they’re gonna install the solar panels on the roof.(man) Great! We’re going green, huh, but what about the third floor, uh, when will that be done and how long will it take?(woman) Are you a graduate student? I mean, do you have your own study carrel on the third floor or do you work in a general study area?(man) Actually, I do have a carrel but I’m not a graduate student. I’m a senior.(woman) That’s really unusual. How did you get a carrel?(man) My English professor, uh, Professor Blackwell, arranged it for me.I was assigned one because I’m working on a special project for her this semester.And I’m using a lot of materials even some old manuscripts.(woman) Well, the third floor will be renovated first and it’ll probably take a few weeks.We’re moving those students to the second floor until it is completed.There are actually a few unused carrels on the second floor right now.You might be able to use one of them but we have to give preference to graduate students so I really wouldn’t(man) Don’t get my hopes up, huh? I really have to get this research done by the end of the semester.(woman) Can you work in the general study area?(man) Well, yes, but I’m using a lot of sources, uh, books, journal articles, and if I can’t keep them in a carrel, it’d be a lot to carry back and forth every day.And that area can also get a little noisy, well, I mean, for a library.(woman) Well, why don’t you ask Professor Blackwell to write a letter stating your case to the library administer.He might be able to make an exception, certainly worth trying.(man) OK, I’ll talk to her about it.