托福听力新真经模考一

模考详情
分享小红书,免费领会员
Font Size: 默认
  • Font Size:默认
  • Font Size:14px
  • Font Size:20px
  • Font Size:16px
  • Font Size:18px
Speed: Normal
  • Slow:0.8倍
  • Normal:1.0倍
  • Fast:1.2倍
  • Rush:1.5倍
听力原文
精听文本

Question 3 of 6

收藏本题
According to the professor, why was it surprising to discover that prehistoric peoples occupied the mountainous regions of southwestern Tasmania?

A. Archaeologists had assumed that there were no animals there to hunt.

B. Very little plant life grew at this altitude above sea level.

C. It had long been believed that early Tasmanians were a seafaring people.

D. The cold temperatures found in this area seemed inhospitable to humans.

我的答案 D 正确答案 D

本题用时8s
  • 官方解析
  • 网友贡献解析
  • 题目讨论
  • 本题对应音频:
    0 感谢 0 不懂
    音频1
    解析

    【题型】细节题(根据why was it surprising to discover判断)

    【思路分析】问根据教授所说,为什么发现史前人类占领了southwestern Tasmania区域,会感到惊讶;考查具体细节信息,定位到对应位置后,根据原文信息进行选择,不脑补,一一核对选项内容,对应好同义替换即可

    And archaeologists recently made a surprising discovery in these areas, despite the altitude, there were clear signs that humans had once made their homes here. Sharp stone, cutting tools were found in many caves. Also, alves, needle-like pointed tools that were probably made from the bones of a wallaby, an animal similar to the kangaroo. Blackened walls indicated the use of fires. Charred bone remains indicated that wallaby meat was a frequent part of the diet. For clothing, they would have sewn the wallaby hides with the bone alves.

    Now, it's estimated that annual mean temperatures in Tasmania during the LGM were close to the lowest limit that humans can tolerate, especially in the southwestern mountains. So why did early hunter gatherers choose to live at these higher elevations?Well, traditionally, when archaeologists have looked at climate change, an ice age, for instance, they've tended to make a basic assumption about how it might have affected human habitation patterns. Namely, they've assumed that any changes in such patterns resulting from the climate change must be related to food resources. So, its prehistoric Tasmanians migrated up into colder, mountainous regions during the LGM. The assumption would be that they, as hunter gatherers, will following their most likely sources of food. In this case, wallabies.

    【选项分析】

    A ×: 原文说了考古学家认为这些人是跟着食物来源(wallabies:沙袋鼠)跑到Tasmania去的,A的描述与其相反,排除

    B ×: 原文开头就说了In the southwestern region of Tasmania, there are high, rocky mountains with many trees,B与原文不符,也与本题无关

    C ×: 一直以来都认为早期Tasmanians是seafaring people(航海民族),未提及,排除

    D ✔️: 原文指出Tasmania地区的平均温度几乎是人类能忍受的最低温度的极限,这与D是同义替换

    【题目难度】中

    标签
  • 题目讨论

    如果对题目有疑问,欢迎来提出你的问题,热心的小伙伴会帮你解答。

译文

(female professor) Last time on record that glaciers had spread out to cover large parts of the planet surface.Okay, so this week, I\'m gonna talk about another prehistoric culture living at around the same time but on the other side of the globe.These people live near the southern ice fields as far south as any people lived then, south of Australia in what we now know as the island of Tasmania.During the LGM (Last Glacial Maximum), so much water was frozen in glaciers that the sea level was much lower than it is now.So, Tasmania wasn\'t an island then, it was actually possible to walk from Australia to Tasmania on a land bridge. In fact, the archaeological record shows that prehistoric humans did exactly that.This region, so far from the equator. And at this time, only 1,000 kilometers North of the Antarctic ice sheet was, as you\'d expect, very cold.In the southwestern region of Tasmania, there are high, rocky mountains with many trees, both in the valleys and on the hilltops.In fact, fossil evidence shows that many species of plants lived at these heights in prehistoric times. So, we know the climate surely as it was, was at least warm enough to sustain vegetation.And archaeologists recently made a surprising discovery in these areas, despite the altitude, there were clear signs that humans had once made their homes here.Sharp stone, cutting tools were found in many caves. Also, alves, needle-like pointed tools that were probably made from the bones of a wallaby, an animal similar to the kangaroo.Blackened walls indicated the use of fires. Charred bone remains indicated that wallaby meat was a frequent part of the diet. For clothing, they would have sewn the wallaby hides with the bone alves.Now, it\'s estimated that annual mean temperatures in Tasmania during the LGM were close to the lowest limit that humans can tolerate, especially in the southwestern mountains.So why did early hunter gatherers choose to live at these higher elevations?Well, traditionally, when archaeologists have looked at climate change, an ice age, for instance, they\'ve tended to make a basic assumption about how it might have affected human habitation patterns.Namely, they\'ve assumed that any changes in such patterns resulting from the climate change must be related to food resources.So, its prehistoric Tasmanians migrated up into colder, mountainous regions during the LGM.The assumption would be that they, as hunter gatherers, will following their most likely sources of food. In this case, wallabies. And that makes some sense, right?But these researchers, well, they took rather different and seemingly counterintuitive view of the situation.They wanted to test the hypothesis that the prehistoric Tasmanians might have moved to higher grounds, not in spite of, but precisely because of the falling temperatures.In other words, these higher elevations, despite having colder air temperatures than the lowlands, somehow offered people a chance to keep warm.So how could that be? Well, remember that air temperature isn\'t the only factor affecting how cold it feels. You also have to take wind into account. And Tasmania at this time was a very windy place, indeed.So, what might you find in the mountains that would help protect you from those biting winds? The researchers here proposed a couple of answers.First there were the trees, which would both act as a natural barrier against the wind and provide firewood.The low-lying coastal areas, during this time, by contrast, were largely treeless and covered by grasslands, but perhaps of even greater importance was the shelter offered by the caves I mentioned.And interestingly enough, nearly all the caves where evidence of human habitation was found, had openings that faced away from the direction of the coldest prevailing winds.These two factors then, trees and shelter, would’ve greatly contributed to the survival of the prehistoric Tasmanians.So, to me, what the researchers are positing seems quite plausible that the Tasmanians’ choice of where to live was influenced at least as much by climate, as by considerations regarding the availability of food.