纠错
置顶

The Brain Size of Bottlenose Dolphins

纠错

Directions: An introductory sentence for a brief summary of the passage is provided below. Complete the summary by selecting the THREE answer choices that express the most important ideas in the passage. Some sentences do not belong in the summary because they express ideas that are not presented in the passage or are minor ideas in the passage.

This question is worth 2 points.

Drag your answer choices to the spaces where they belong. To remove an answer choice, click on it.To review the passage, click VIEW TEXT.

EQ,the ratio of brain mass to body size, has been applied to a variety of species, including Bottlenose Dolphins.

显示答案
正确答案: B C E
  • A.
    Bottlenose dolphins have a high EQ, a measure of the ratio of brain mass to body mass that correlates with various cognitive abilities and possibly with life-history patterns in animals.
  • B.
    The need to process high-frequency sounds for echolocation has been offered as an explanation for bottlenose dolphins’ unusually large brains, but not all good echolocators have high EQs.
  • C.
    The brain size of bottlenose dolphins is strongly correlated with the amount of cooperation and competition in relationships outside the mother-offspring relationship.
  • D.
    Scientists are now using findings from their studies of bottlenose dolphins to determine the connection between the presence of a large brain and the potential for intelligence in other species.
  • E.
    Bottlenose dolphins, like certain other large-brained animals, have complex social relationships, so their large, metabolically expensive brains may have evolved partly to permit complex social functioning.
  • F.
    Biologists disagree about whether the larger-than-usual brain of the bottlenose dolphin makes it more intelligent or more metabolically efficient than other mammals with less brain mass.

我的笔记 编辑笔记

  • 原文
  • 译文
  • Large brain size does not always mean that an animal is highly intelligent. Brain size is necessarily associated with overall body size, with large animals having large brains and small animals having small brains. However, it is still necessary for there to be some minimum amount of circuitry (brain cells and processes) present for a species to have the potential to be highly intelligent, whatever way the term intelligence is defined. A measure of relative brain size that has been applied to a variety of species is the encephalization quotient (EQ), the ratio of brain mass to body size. The EQ is calculated by measuring the relative size of different body parts over a wide range of species. An EQ of 1.0 means that the brain is exactly the size one would expect for an animal of a particular size, an EQ higher than 1.0 means that a species is relatively brainy.



    Bottlenose dolphins have a very high EQ, about 2.8 or higher. Thus, dolphin brains are not simply absolutely large: they are relatively very large as well. Humans, by the way, have extremely high EQ values, estimated to be in the neighborhood 7.5, making our species the brainiest in existence. Nonetheless, it is worth noting that EQ levels in several species of odontocetes (toothed whales, dolphins, and porpoises) are significantly higher than is the case for any primate except our own species. The EQ value for a species relates to a number of general measures of cognitive processing ability in different mammals, as well as to a number of life history patterns in mammals. EQ may be correlated with life span, home-range size, and social systems that characterize a particular species. Oddly enough, the relationships found between EQ and other factors in primates and some other mammals do not appear to apply as well to cetaceans (whales, dolphins, and porpoises), including the bottlenose dolphin.



    The reasons for the larger-than-normal brain of the bottlenose dolphin (and indeed of small odontocetes in general) are not clearly understood. To navigate and detect prey, dolphins emit calls into the environment and then listen to the echoes of the calls that return from nearby objects, a process known as echolocation. Among the more plausible suggestions for large brain size are that the complexity of processing high-frequency echolocation information requires the development of large centers in the cerebral hemispheres, and/or that the degree of sociality exhibited by many species, in which individual animals recognize and have particular long- and short-term relationships with a number of other individuals, has favored the evolutionary development of a large, complex brain. Some authors develop a strong case that extreme development of the auditory (hearing) system may be the primary reason for the dolphin`s large brain. This opinion is supported by observations that the auditory regions of the dolphin brain are 7 to 250 times larger than the equivalent regions of the human brain and by observations of very fasts auditory brain stem responses to sounds. It should be noted, however, that sperm whales are very social and good echolocators (that is, good at locating objects by emitting sounds and detecting the reflections given back), yet their EQ values are low-only about 0.3. Even some small, less social odontocetes such as Indus river dolphins echolocate well but do not possess the exceptionally large brains that bottlenose dolphins do.



    Noted biologist Peter Tyack has studied dolphin brains and argues persuasively that large brains evolved in dolphins to permit complex social functions. As is the case with certain primates, bottlenose dolphins and certain other large-brained odontocetes have developed societies in which there exists a balance between cooperation and competition among particular individuals. The social politics of chimpanzees and dolphins show some remarkable similarities, especially in terms of the importance of social relations extending far beyond the mother-offspring relationship to include individuals of both sexes across the age range. The development of such complex societies may have favored the evolution of large brain size.



    The reason that dolphins have a large brain continues to be somewhat elusive but there must be a reason, since maintenance of brain tissue is metabolically expensive. The adult human brain, for example, may only represent 2 percent of the body weight, but it can account for nearly 20 percent of the metabolic rate (the energy used)


  • -
  • 官方解析
  • 网友贡献解析
  • 标签
    1 感谢 不懂
    解析

    答案:BCE

    题型:文章内容小结题

    解析:

    选项A,“body mass”与原文“body size”表述不符(第一段),后半句“correlates with various cognitive abilities and possibly with life-history patterns in animals.”与第二段最后一句表述不符;

    选项B,对应第三段内容;

    选项C,对应第四段内容;

    选项D,信息未提及;

    选项E,对应第四、五段内容;

    选项F,信息未提及。

    段落大意:

    第一段:先提出“大的大脑并意味着动物是很聪明的。大脑的大小必然与整个身体的大小有关”,然后推出EQ概念(大脑重量与身体尺寸的比例)

    第二段:介绍鲸目类动物的EQ情况及影响因素

    第三段:解释bottlenose dolphin有大型大脑的原因(①回声定位信息的复杂性 ②物种社会化情况)及举例

    第四段:介绍生物学家PK的研究

    第五段:bottlenose dolphin有大型大脑的原因不明,但一定有某种存在意义

题目讨论

如果对题目有疑问,欢迎来提出你的问题,热心的小伙伴会帮你解答。

最新提问